Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

"Basın, demokrasinin oluşumunda ve korunmasında önemli bir kavramdır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de söylediği üzere; “Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.”

Gazetecilik fedakarlık isteyen ve binbir cefakarlıkla yapılan bir meslektir.Toplumumuzun bilinçlenmesinde; görsel,işitsel ve yazılı basın tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de oldukça önem arz etmektedir.Topluma doğru haberi verme, objektif ve gerçekçilik anlayışını güden gazetecilerimiz milletimizin vicdanına ses olmaktadır.Taraf ve yandaş olmadan icra edilen bu kutsal meslek Türkiye Cumhuriyeti’nin daima ileri gitmesini sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerlerle; özveri ile mesleğini yapmaya çalışan tüm Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, kutlar, saygılarımı sunarım."

Osman BELOVACIKLI

Gerze Belediye Başkanı