Gerze Nüfusu Arttı..

2017 yılında gerçekleşen resmi nüfus sayımlarının sonuçları belli oldu.

Gerçekleştirilen nüfus sayımlarına göre en fazla artışı Sinop Merkez gerçekleştirirken Sinop’u Gerze takip etmiş oldu.Resmi sayımlara göre 2016 yılında 14.901 nüfusa sahip olan Gerze merkez; 2017 yılında gerçekleştirilen sayıma göre 730 kişi artış göstererek 15.631 oldu.

Açıklanan verilere göre en fazla artışı Sinop Merkez ile Gerze yaşarken, en büyük düşüşü ise 2.088 kişi azalmayla Durağan ilçesi yaşamış oldu.

Oranları inceleyen Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI ise ilçemizde yaşanan artış ile ilgili açıklama gerçekleştirirken; "Tek gayemiz gerçekleştireceğimiz projeler ile birlikte vatandaşlarımızın göç etmemesini sağlamaktı.Günümüze gelindiğinde gayet net bir şekilde görüyoruz ki Gerze; Sinop Merkez’den sonra en büyük artışı sağlayan ilçe durumunda.Bu da gösteriyor ki doğru işler yapıp, istihdamı artırarak ilçemizi planladığımız gibi modern ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmişiz.İlçemize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

2016 ve 2017 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımlarının Sinop genelinde sonuçları şu şekildedir;