Halk Alınmadan Bilgilendirme Yapıldı

Sinop tarihi günlerinden birisini yaşadı.

Sinop’ta kurulması planlanan Nükleer Santral Halkı Bilgilendirme Toplantısı’na Sinop halkı alınmayınca ortalık karıştı.TBMM Divan Katip Üyesi ve Sinop Milletvekilimiz Barış KARADENİZ, İstanbul Milletvekili Ali ŞEKER, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI ve CHP Sinop İl Başkanı Barış AYHAN’ın vatandaşlarla birlikte barikat önünde bekletildiği toplantıda vatandaşların tepkileri Sinop’un Nükleer Satrali istemediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sadece gizlice belirlenen ve gece yarısından itibaren salona alınan kişilerce sürdürülen toplantıyı halk kabullenmezken barikat önünde toplanan kalabalık daha da çoğalarak Sinop Valiliği önüne yürüdü.An itibariyle Valilik önünde toplanan kalabalık Vali Hasan İPEK’i istifaya davet ederken, emniyet güçleri vatandaşlara Toma ve Biber Gazı ile güç uyguladı.

Gerze’de Termik Santralin önlenmesinde vatandaşlarımızla birlikte destan yazan Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI ise konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada; “Kötü hava muhalefetine rağmen Sinop halkı bütünlük örneği göstererek tepkisini göstermek adına ÇED Toplantısı’na geldi.Ancak planlanan bu toplantı da belli ki herşey düşünülmüş.Vatandaşlarımızı içeri almayarak bu toplantının ne kadar düzmece olduğunu gözler önüne serdiler.Sinop halkı bütün olarak Nükleer Santrali istemiyor.Halkın alınmadığı bu toplantı kabul edilemez.” Dedi.

2 kişinin gözaltına alındığı bu günde yaşananları siz değerli vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğimizi bildiririz.