Sinop Narkotik Şube’den Bilgilendirme Toplantısı

Sinop Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü, Belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerle bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Belediyemiz Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Uyuşturucu Maddeleri tanıtılırken, Belediyemiz Zabıta ve Temizlik işçilerimizden destek istendi.İlçemizde yaygın olan uyuşturucu maddelerden bahsedilirken görsellerle de yakalanan maddeler desteklendi.Uyuşturucunun terörle eşdeğer olduğu vurgusunun yapıldığı toplantıda verilerle de bazı bilgiler işçilerimize aktarıldı.

Madde bağımlılığının tanımı ve kısır döngüsünün anlatıldığı bilgilendirme toplantısında Merkezi Sinir Sistemini uyuşturan Afyon ve türevlerinden bahsedildi.Günümüzde doktor tavsiyesiyle verilen ilaçların uyuşturucu etken maddelerinin de gösterilerek anlatıldığı toplantıda Bonzai (Yavşan Otu)’nin 2017 yılında ülkemizde 81 ilde yapılan baskınlar sonucu yakalandığı bilgisi de verildi.

Uyuşturucu maddesine bağımlı olan kişilerin davranış biçimlerinden ve fiziksel değişimlerinden de bahsedilirken şüpheli mekanların ve şüphe uyandıracak durumların da tanımı gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında belirtildi.

Gerçekleştirilen bu anlamlı toplantı bu şekilde sona ererken Polis Memurları toplantının son bölümünde bir kez daha Belediyemiz işçilerinden destek ve yardım beklediklerini belirttiler.

0 (552) 155 5757 no’lu NarkoMobil ihbar hattının 7/24 açık olduğu belirten ekipler, Gerze’li vatandaşlarımızdan ve işçilerimizden de şüpheli durumlarda bu numaranın aranmasını ve gerekirse fotoğraflarla desteklenerek ihbarda bulunulmasını istediler.