Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’ndan Ziyaret

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’yı ziyaret etti.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmenleri Bilal İLDEMİR, Berna GÜLGÖNÜL ve Seray AYAN BAYRAKTAR öğrencilerimiz ile birlikte Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’ya bulundukları ziyarette öğrencilerimizden Damla YILMAZ’ın dereceye giren kitabını da hediye etmiş oldular.Ülkemizde 42 şehirde toplanan hikayelerin kitap haline geldiği projede Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencisi Damla YILMAZ’ın da Sinop Tarihi Cezaevi’ni hikayeleştirdiği kitabı alan Belediye Başkanımız yaptığı incelemenin ardından öğrencimizi ve öncü olan öğretmenlerimizi tebrik ederek, önümüzde ki yıllarda hayata geçirilen projelerden ilçemizin de tanıtılmasının kendisine mutluluk vereceğini belirtti.

Emekli Öğretmen olan Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI gerçekleştirdiği sohbette eğitimden spora bir çok konuya da değindi.Öğrencilerimizin herşeyden önce geldiğini ve kendisi için çocuklarımızın mutlu olmasının birincil öncelik olduğunu belirten Belediye Başkanımız gerçekleştirdiği sohbette; “Çocuklarımızın mutluluğu için tiyatrolar, festivaller, konservatuarımız bünyesinde kurslar ve spor alanında da yenilikçi branşlarımızla onların hayata doğru yönlendirilmesini sağlamaya gayret gösteriyoruz.Ülkemizde yazar oranı artarken maalesef okuma oranı düşmüş durumda.Okumayarak büyüyen çocuklarımız ileride sıkıntılı bir yaşam sürüyorlar.Bizler elimizden geldikçe onları kültür sanat ve sportif faaliyetler içerisine katmaya çalışıyoruz.Ülkemiz eğitim seviyesi anlamında maalesef çok geride kalıyor.Keşke Meslek Liseleri yaygınlaşsa da ülkemiz üretim açısından ileride aşama kaydetse.Günümüz koşullarında bu mümkün görünmüyor.Çocuklarımız mutluluğu ve barışı hakediyor.Onlara barış içerisinde geçen bir dünyada hayatı öğretmeliyiz.” Dedi.

Belediye Başkanımızın ilçemizde ki bütün okullara desteğinin her zaman çok fazla olduğunu ve bu yönden teşekkürü borç bildiklerini belirten öğretmenlerimiz görüşme içerisinde 20-25 Şubat tarihlerinde Samsun TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Kitap Fuarı ve Oyuncak Müzesi ziyareti için Belediye Başkanımızdan araç tahsisi hususunda da destek beklediklerini belirttiler.Bu talebe seve seve olumlu yanıt veren Belediye Başkanımız ise Gerze’de de en yakın zamanda Oyuncak Müzesi kurmayı planladıklarını ve çocuklarımız için faaliyete geçireceklerinin sözünü verdi.

Gerçekleşen ziyaret bu şekilde sona ererken Belediye Başkanlığı olarak dünyanın en kutsal mesleği olan Öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın her zaman yanlarında olduğunu belirtir, saygılar sunarız.