Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI'nın 13 Şubat Gerze Yangını Mesajı

''13 Şubat 1956 ilçemiz için tarihe geçmiş en acı günlerin başında gelmektedir.Bundan 62 yıl önce büyük bir ihmal sonucu meydana gelen yangın felaketi 21 vatandaşımızın can kaybına ve hemşehrilerimizin mal kaybına neden olarak, halkımızın ve ilçemizin üzerinde acı ve derin izler bırakmıştır.

Bu büyük felaketin üzerinden 62 yıl geçmesine rağmen her 13 Şubat'ta bu acı ilçemizde tekrar yaşanmakta ve her lodos rüzgarı estiğinde halkımızın üzerinde büyük bir tedirginlik oluşmaktadır.

Kötü günleri anımsamak hiç hoş değil ancak tarihimizi unutmamak adına, bu acı olayı yaşayanların anılarını taze tutmak, yaşamayanlarında bu anıları dinleyerek tarihimize ışık tutmalarını sağlamak ve bu felaketten ders çıkarmalarına vesile olmak, yöneticiler olarak bizlerin öncelikli görevleri arasında bulunmaktadır.

Bu vesile ile 62 yıl önce yaşanan yangın felaketinin şirin ilçemizde tekrar yaşanmaması temennilerimle hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, ilçemizce bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması temennisiyle halkımıza saygılar sunarım.''

Osman BELOVACIKLI

Gerze Belediye Başkanı