Belediye Başkanımız BELOVACIKLI’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

“Kadınlarımız; bir toplumun kalkınması, çağdaş ve modernleşmesi hususunda çok önemli bir yer tutmaktadır.

Cumhuriyet’imizin temellerinin oluşumunda çağdaş, modern ve eşit bir toplum olabilmemizde yine en önemli faktör emekçi kadınlarımızdır.Kurtuluş Savaşı’nda cephaneyı sırtlayan emekçi kadınlarımız erkek egemenliğinin eşitliğe dönüşmesiyle birlikte siyasal alanda da temsil ettiği toplum kadınlarının sesi ve nefesi durumundadır.Kadın demek; dünya demektir.Kadın anne demektir yeri geldiğinde baba demektir.Kadın Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak demektir.

Aslında her 8 Mart kadına karşı şiddete ve istismara direniş demektir.Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzun en değerli ve en kutsal varlığı olan kadınlarımızın bir gün değil her gün hatırlanması dileklerimle, başta ülkemizin fedakar ve cefakar kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım.”

Osman BELOVACIKLI