Dünya Kadınlarına Seslendiler

Belediyemiz Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle konser programı düzenlediler.

Gerze Belediyesi Sedat IŞIDI Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Türkü Yürekli Kadınlar Konseri”ne Belediye Başkanvekilimiz Sayın Semra DEMİR, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet AYDIN, İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Necmettin ÇAKIR ve her zaman olduğu gibi çok sayıda müzik sevdalısı vatandaşlarımız katıldı.

Koro Şefliğini Nusret Semih BEŞCANLAR ve Sunuculuklarını Emine ACEHAN ile Recep Murat TÜRK’ün gerçekleştirdiği konser vatandaşlarımızın duygularına tercüman olurken her zaman olduğu gibi anlamlı bir gece yaşandı.Halkın içinden gelen türkülerin halkımızla buluştuğu gecede dinleyiciler şarkılara alkışlarıyla eşlik ederken solistlerimizde profosyonel sanatçılardan farksız bir performans sergilediler.

İki perdeden oluşan konser programı başından sonuna kadar aynı coşku ve katılımla devam ederken programın en anlamlı ve duygusal anlarından birtanesi de Emine ACEHAN’ın okuduğu şiir oldu.Dünya Kadınlarını anlatan bu anlamlı eser büyük destek ve alkış alırken program hareketli ve eğlendiren eserler ile sona erdi.

Programın sonunda Belediye Başkanvekilimiz Sayın Semra DEMİR konuşmasını yapmak ve çiçek takdiminde bulunmak üzere sahneye davet edilirken gerçekleştirdiği konuşmada büyük takdir topladı.Bu Cumhuriyet’in zor kazanıldığını ve kadınlarımız sayesinde kazanıldığına vurgu yapan DEMİR; “Bizler Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinden giden ve asla ayrılmayacak olan emekçi kadınlarız.Bizler özgürüz ve özgür kalmalıyız.Kadınlarımız dayak yememeli.Kadına şiddet uygulanmamalı.Kadınlarımız dünyada ki varlıkların en kutsalıdır.Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum.” Dedi.

Anlamlı program çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

NOT: Gerçekleştirilen anlamlı konserin fotoğraflarının tamamına FOTO GALERİ butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.