Esmanur KAYA Yürümeye Başladı..

İlçemiz Kuzsökü Köyü’nde yaşamını sürdüren ve Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’nın tedavi masraflarını üstlendiği 10 yaşında ki Serebral Palsi hastası Esmanur KAYA yürümeye başladı.

Öncelikle Serebral Palsi rahatsızlığı nedir sizlere onu anlatalım.Serebral palsi; doğum öncesinde, doğum sırasında ve doğum sonrası erken dönemdeki, beyin hasarı sonucu ortaya çıkan, ilerleyici olmayan ancak yaşla birlikte değişebilen, hareketi kısıtlayıcı, kalıcı motor fonksiyon kaybı, postür ve hareket bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Serebral palside, beyinde oluşan hasar ilerleyici değildir. Serebral Palsi bulaşıcı, kalıtsal ve hayatı tehdit eden bir durum değildir.

Motor geriliğine; duyusal, bilişsel, iletişim, algılama, epilepsi, davranış bozuklukları ve ikincil olarak gelişen kas iskelet sistemi sorunları eşlik eder. Serebral Palsili çocukların büyük bir kısmı zamanla daha iyi duruma gelirken, bir kısmı da gelişebilecek ek sorunlar nedeni ile daha kötü bir tablo sergileyebilir. Oluşacak ek sorunları engellemek ve çocukların yaşam kalitelerini artırmak için, mümkün olan en erken yaşta tedaviye başlamak gerekir.

Fizik tedavi Teknikeri Betül ÜNLÜ ÖZTÜRK tarafından tedavisi süren Esmanur KAYA yürüyerek Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’yı ziyaret etti.Gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı oldukça mutlu olan Belediye Başkanımız Esmanur KAYA’yla sohbet edip tedavisinin nasıl ilerlediği hakkında bilgiler aldı.Çocuğumuza hediyeler de veren Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada; “Geleceğimizin teminatı çocuğumuz 10 yaşındaki Esmanur KAYA’da Serebral Palsi denilen bir hastalık türü mevcuttu.Bu hastalık neticesinde yürümekte zorlanan ve yaşıtlarına ayak uyduramayan yavrumuzun tedavi masraflarını üstlenerek standart yaşam koşullarına ulaşması için hep birlikte gayret gösteriyoruz.Hiçbir şekilde yürüyemeyen yavrumuz bugün makamıma kadar kendi başına yürüyerek geldi.Bu durum beni tarifsiz bir mutluluğa soktu.Tedavi sürecinde hiçbir zaman yanından ayrılmayan ailesinin yanı sıra Fizik Tedavi Teknikeri Betül ÜNLÜ ÖZTÜRK’e de teşekkürlerimi iletiyorum.Esmanur KAYA bu azim ve gayret neticesinde yakında tamamen iyileşecektir.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak böylesine güzel ve anlamlı bir sosyal sorumluluk örneği gösteren Gerze Belediye Başkanı Sayın Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür eder, geleceğimizin teminatı yavrumuz Esmanur KAYA’ya acil şifalar dileriz.