Yerel Tohumu Yaşatıyoruz

Türkiye’nin ilk sakin şehri İzmir/Seferihisar’da tohum takas şenliği düzenlendi.

Seferihisar Belediyesi tarafından 31 Mart Cumartesi günü bu yıl sekizincisi düzenlenen “Yerli Tohumu Yaşatıyoruz” adlı şenlikte Gerze Belediyesi’de yer alırken ilçemizi İzmir Sinoplular Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği temsil etti.Ülkemizin bir çok ilinden katılımcının yer aldığı şenlikte tohum takası yaşanırken Can Yücel Tohum Merkezi’nde yetişen 80 çeşit tohum ve fide ücretsiz olarak halka dağıtıldı.Gerçekleşen şenlikte tohum takasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken binlerce vatandaşımızın tohum alabilmek adına uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi.

Yüzün üzerinde standın kurulduğu şenlikte açılışı Seferihisar Belediyesi Bando Takımı gerçekleştirdi.Harika gösterilerin sahnelendiği etkinlikte Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sergilediği Zeybek ile beğeni toplarken Çocuk Korosu’da etkinliğe renk katan gruplar arasında yer aldı.

Gerze Belediyesi’nin standı katıldığı her platformda olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılaşırken halka dağıtılmak üzere gelen tohumlar kısa sürede tükendi.

Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Tohum Takas Şenliği sanatçı Suzan KARDEŞ’in gerçekleştirdiği konser programıyla sona erdi.