Cumhuriyet Kadınları Gerze’de

Dihle Turizm, Ankara’nın en seçkin hanımlarını bir araya getirip “Dihle Tur Hayal ve Ötesi” gezi projesi kapsamında ilçemize getirdi.

05 Nisan tarihinde ilçemiz North Star Hotel’e konuk olan ziyaretçilerimizin amaçları ise Türkiye’yi dolaşarak yanlarında getirdikleri şapkalar ile “Ankara İnebolu’da Şapka Çıkardı” sözünü yaşatabilmek.Diğer bir deyişle özgür kadın olabilme hakkını veren, Cumhuriyet’imizin kurucusu, Demokrasimizin mimarı, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün en önemli devrimlerinden olan; Şapka devrimi konuşmasını yaptığı İnebolu Türk Ocağı Binasını ve Müzesini ziyaret etmek ve farkındalık yaratıp Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gerçekleştirdiği devrimleri bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak.

Gerçekleşen etkinlikte hep bir ağızdan Cumhuriyet şarkıları söylenirken Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’da misafirlerimizi ziyaret ederek ilçemizi tanıtan hediyeler ve şanlı Türk Bayrağı’mızı armağan etti.Cumhuriyet Kadınları ile bol bol sohbet eden Belediye Başkanımız konuşma yapmak üzere sahneye davet edildiğinde ise; “Sizlerinde söylediği üzere Türk kadını yeri geldiğinde Şerife Bacı’dır.Türk kadını bu ülkenin kurtulmasında ve Cumhuriyet’imizin kurulmasında baş faktördür.Yeri geldi çocuğuna babalık da yapan kadınlarımız söz konusu vatan olduğunda sırtında mermi taşıdı.Bu ülke bu sayede kurtuldu.Sizlerinde bu şekilde farkındalık yaratmasıyla bu ülkenin bölünmesine, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve inkılaplarının ortadan kaldırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.Güzel Gerze’mize geldiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.Bir çok projeye imza attığımız ilçemizde gezme fırsatı bulabilirseniz bir kere daha kesinlikle geleceksinizdir.Bu anlamlı organizasyona ev sahipliğinden dolayı North Star Hotel ve Ankara Dihle Turizm’e teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı olarak Cumhuriyet Kadınları’mıza karşı gerçekleştirdiği ev sahipliğinden dolayı Gerze North Star Ailesi’ne teşekkür ederiz.