Derecuma’da Yağmur Duası ve Keşkek Şenliği

İlçemizin yaşayan en büyük tarihlerinden biri olan Derecuma Camii yanında Yağmur Duası ve Keşkek Şenliği coşkuyla kutlandı.

Bolluk ve bereketin oldukça yoğun olduğu ve yağışa rağmen tüm Sinoplu’nun akın ettiği şenliğe Sinop Valisi Hasan İPEK, İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket TERKAN ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Keşkek ikramının ardından dualarla devam eden programda vatandaşlar ile sohbet eden Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada; “Allah, bolluk ve bereketi üzerimizden eksik etmesin.Vatandaşımızla iç içe oldukça içten ve samimi bir ortam yaşıyoruz.Hep birlikte keşkek yiyip dualar ettik.Rabbim dualarımızı kabul etsin.Yağmurun da yoğun biçimde yağması ile birlikte oldukça bereketli bir kutlama yaşadık.” Dedi.