Sakin Tiyatro’dan Muhteşem GALA

Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu sahnelediği “Ak Masal Kara Masal” isimli tiyatro oyunuyla muhteşem bir gala yaptı.

Turgut ÖZAKMAN’nın yazdığı, Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni CAN TAZEBAŞ tarafından ilçemizde perdeye taşınan oyuna Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI, MHP Gerze İlçe Başkanı Ercan AYDİLEK ve çok sayıda tiyatrosever vatandaşımız katıldı.

Genel anlamda ilköğretim 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine hitap eden oyunda Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran vatandaşlar sergilenen harika performans karşısında çocuklar gibi eğlendiler.Kimi zaman öğreten, kimi zaman düşündüren oyun izleyicilerimizi öğrenirken eğlendirdi.Türk masallarının diğer masallara göre farklılıklarını gözler önüne seren oyunda, oyuncularımızın performansları takdire şayan oldu.Profosyonel tiyatro sanatçılarından ayırt edilemeyen harika performansıyla izleyicileri çocukluk günlerine getiren oyunun son bölümü ise başladığı gibi bitti..Tabii ki neşe içinde şarkılar söyleyerek ve dans ederek.

Yaklaşık 1 saat süren oyunun sonunda Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni CAN TAZEBAŞ Sakin Tiyatro Topluluğu’nun ortaya çıkmasında emeği olan Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür ederken, emeği geçen oyuncu arkadaşlarına da teşekkür ve tebriklerini belirtti.

Perdenin sonunda konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Belediye Başkanımız ise yaptığı konuşmada; “Buraya gelirken oyunun ilkokul 1. Ve 2. Sınıf öğrenci kesimine hitap ettiğini biliyordum.Ancak hepimiz burada çocukluk günlerimize döndük ve çok eğlendik.Ben emeği geçen bütün oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Bu performans ve bu oyun sadece Gerze’de kalmamalı.Sinop’un bütün ilçelerinde sergilenmeli.En yakın zamanda Sakin Tiyatro Topluluğu’muzu turnede göreceksinizdir.” İfadelerine değindi.

Gerçekleşen tiyatro etkinliği çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

NOT: Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği "Ak Masal Kara Masal" adlı tiyatro gösterimi fotoğraflarının tamamına

FOTO GALERİ butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.