Ramazan Etkinlikleri Başladı

Gerze Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Geleneksel Uluslararası Ramazan Etkinlikleri birbirinden muhteşem gösterilerle başladı.

İlçemiz Festival Alanı’nda saat 22.00’da başlayan gösterilere ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Leyla TUNA, 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris ÖZTÜRK ve yüzlerce vatandaşımız katılırken program, miniklerimizin tahta bacak ile gerçekleştirdiği dans gösterileri ile başladı.

Türk örf ve adetlerinin yanında kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilme açısından baş faktör olan Hacivat ve Karagöz ikilisinin gösterilerinin de yapıldığı programda Gerze Belediyesi Konservatuarı Kukla Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Engin TANSI’nın harikulade performansı da çocuklarımızla buluştu.Birçok ünlü sanatçının kukla gösterisini sergileyen hocamızın etkinliği her zaman olduğu gibi 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın en fazla ilgisini çeken performans oldu.

Programın ilerleyen bölümleri ise Ramazan-ı Şerif duygusunu bizlere en iyi şekilde aktaran Semazen gösterisiyle devam etti.Manevi duygularımıza hitap eden gösterilerin devamında ise Sihirbazlık gösterisi ve küçük yarışmalar yapıldı.

Katılımcıların doyasıya eğlendiği Ramazan Etkinlikleri bu şekilde başlarken programın son bölümü ise Ateşbaz gösterisiyle tamamlandı.

Gerze Belediyesi 9.Uluslararası Geleneksel Gerze Ramazan Etkinlikleri 02 Haziran Cumartesi günü ilçemiz Festival Alanı’nda Halk Oyunları gösterileri ile devam edecek olup, tüm vatandaşlarımızı bu özel geceye beklediğimizi belirtir, mübarek Ramazan Ayı’nın ilçemize, ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini temenni ederiz.

NOT: Gerze Belediyesi 9.Uluslararası Geleneksel Gerze Ramazan Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bu etkinliğin fotoğraflarının tamamına FOTO GALERİ butonuna tıklayarak ulaşabilrisiniz.