Anadolu Gerze’nin Ayak Seslerini Dinledi

Gerze Belediyesi tarafından bu yıl 9.su gerçekleşen Geleneksel Uluslararası Ramazan Etkinlikleri hız kesmeden, yepyeni programlarla devam ediyor.

Bilindiği üzere 01 Haziran tarihinde muhteşem gösterilerle başlayan etkinliklerin ikinci gecesi ise Gerze’linin hasretle beklediği bir gösteriyle devam etti.Tamamı Gerze’li hemşehrilerimiz tarafından oluşturulan Halk Oyunları Toplulukları’nın sahne aldığı program tam tamına 2 saate yakın sürdü.Bu süre zarfında hemen hemen Kültür ve Sanat Festivali’nde ki gibi yoğun katılımın gözlendiği program Halk Oyunları, Kafkas Halk Dansları ve Meddah gösterileriyle devam etti.

Vatandaşlarımızın da yerinde duramayıp sık sık oynadığı gösterilerde alkışlar biran bile eksik olmazken yüzlerce insanın akın ettiği program aynı alkışlar eşliğinde sona erdi.Programı baştan sona büyük bir mutlulukla izleyen Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLı ve değerli eşi Gülhanım BELOVACIKLI gösteri sonunda sahneye davet edilirken Başkan BELOVACIKLI yaptığı konuşmada; “Herşeyden önce bu alın teri ve emek için sizlerden ekibimize alkış istiyorum.Gerze Belediyesi Konservatuarı bünyesinde kurduğumuz bu toplulukların en önemli özelliği ise yer alan kişilerin tamamının Gerzeli olması.Hemşehrilerimizin böyle etkinliklerde yer alması bizler için mutluluk ve gurur kaynağı oldu.Ben öğretmenlerime sonsuz teşekkür etmek istiyorum.Gerze’ye ve bizlere büyük ivme kazandırdılar.Gördüğünüz üzere bu soğuk havaya rağmen program bitene kadar Festival Alanı dolu kaldı.Bunu başaran ekiplerimize teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum.” Dedi.

Birbirinden güzel Halk Dansları’nın yapıldığı programın sonu ise başladığı gibi sona erdi.Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI ve eşi Gülhanım BELOVACIKLI dahil tüm ekibin sahnede oynadığı program oyun havası ve kahkahalar eşliğinde sona erdi.

Gerze Belediyesi 9. Geleneksel Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’mizin 08-09 Haziran tarihlerinde devam edeceğini bildirir, tüm hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını  Allah'tan niyaz ederiz.

NOT: Gerze Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu tarafından sergilenen "Anadolu'nun Ayak Sesleri" adlı gösterimin fotoğraflarının tamamına FOTO GALERİ butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.