Artık Sendikalılar..!

Hepimizin yakından bildiği üzere 22 Mart 2018 tarihinde Türkiye’de ki en büyük işçi sendikası olan DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Remzi ÇALIŞKAN Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’yı makamında ziyaret etmişti.

Bu ziyarette  kadrolu statüsünde çalışan işçilerimiz için anlaşmaya varılmış ve 2018 yılında %12 ve 2019 yılında %12 zam artışı hususunda anlaşan Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI ve DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi ÇALIŞKAN anlaşmayı imzalamışlardı.

Yine bu ziyarette taşeron statüsünde çalışıp da Belediyemiz bünyesinde kadrolu işçi statüsüne geçen işçi kardeşlerimiz içinde açıklamalarda bulunan Başkan BELOVACIKLI en kısa zamanda DİSK/Genel İş Sendikası ile sözleşmeyi imzalayacağının sözünü vermişti.

Gerze Belediyesi personeline verdiği iftar davetinde işçilerimize sürpriz yapan Belediye Başkanımız DİSK/Genel İş Sendikası Samsun Temsilcisi Fahrettin ÇANKAYA ve Gerze Belediyesi DİSK/Genel İş Sendika Temsilcisi Abdullah OĞUZ ile birlikte sözleşmeyi imzaladığını ve işçilerimizin sendika hakkına sahip olduğunun müjdesini verdi.Yoğun alkış alan müjdenin devamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız yaptığı konuşmada; “Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar tam tamına 9 yılı birlikte devirdik.Hepinizin de kabul edeceği üzere bir tane işçimizin maaş açısından ne alacağı, ne ikramiyesi ne de maaşında gecikme gibi bir durum söz konusu olmadı.Bizler ayağımızı yorgana göre uzattık Allah’a şükür hiçbir işçi kardeşimizin maaşında aksatlık yaşatmadık.Günümüzde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı bir çok Belediye personelinin maaşını ödeyemiyor.Böyle bir problem yaşamadık ve yaşamayacağız.Gerze Belediyesi sendikal anlamda işçisine hakkettiği ikramiyeyi veren tek belediyedir.Sinop çevresinde yine bir ilke imza atarak günümüz itibariyle taşeron statüsünden kadrolu işçi statüsüne geçen siz değerli işçi kardeşlerimin sendikal hakkını verdik.Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.Belediye personelinin gecesi ve gündüzü olmaz.Bizler 7/24 vatandaşımızın hizmetindeyiz.Bu sendikal hakla beraber emeklerinizin karşılığını daha fazla alacaksınız.Ben yaşamım boyunca işçinin ve emekçinin yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim” Dedi.

Yaptığı birçok projenin yanında son olarak imzaladığı Sendika Protokolü ile ilke imza atan Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür eder, bu sözleşmeyle sendika hakkının işçi kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.