Halkın Adamları’ndan Serbest Köyü’ne Ziyaret

Kurban Bayramı vesilesiyle Dikmen’in Serbest Köyü’nde Güreş ve Keşkek Şenliği düzenlendi.

TBMM Divan Üyesi ve Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, CHP Sinop İl Başkanı Barış AYHAN, Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer ŞİMŞEK, Dikmen Belediye Başkanı Saim İSTANBULLU, Gerzeli İş Adamı Hüseyin YÜKSEK ve çok sayıda gurbetçi vatandaşımızın katıldığı etkinlikte Dikmenliler İstanbul’da yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizle bir araya geldiler.

Güreş ve Keşkek Şenliği’nde TBMM Divan Üyesi ve Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, 23.Dönem Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman DODURGALI’ya elleriyle keşkek ikram ederken açılış konuşması gerçekleştirdi.KARADENİZ gerçekleştirdiği konuşmada ilk kez bir şenlikte kadınların çoğunluk olduğundan bahsederken; “Yıllardır bütün köy, ilçe ve illerimizde etkinliklere katılıyoruz.Kadınların böylesine yoğun katılım gösterdiği bir şenlik görmedim.Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 1923 yılında ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının meyvelerini burada görüyoruz.Ben katılım gösteren tüm kadınlara ve hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Ardından birbirinden değerli protokol üyelerinin konuşmalar yaptığı programda keşkek kapağı hep birlikte açılırken Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’da plaket takdimi ve konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi.Çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan BELOVACIKLI; “Öncelikle tüm İslam Alemi’nin ve hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.Burası siyaset meydanı değil.Burada konuşma yapmak için siyasetçiler partizanlık yapmamalıdır.Bizler halkın adamıyız.Bizler buraya gurbetçilerimizle, memleket hasreti çeken hemşehrilerimizle özlem gidermek için katılıyoruz.A parti bunu yaptı, B parti bu yaptı denmemelidir.Burası milli birlik ve beraberlik duygularının yeşerdiği ve yaşatıldığı yerdir.Ben yıllarca Dikmen’de görev yaptım.Serbest Köyü’nün değeri bu yüzden benim için apayrıdır.Burada yapılacak Sağlık Ocağı için bayrak direği talebinde bulunuldu ve ben bunu karşılacağımın sözünü veriyorum.Ayrıca tüm hemşehrilerimin önünde söz veriyorum ki Pazartesi günü Dernek Başkanımız Ali Bey ve Muhtarımız yanıma geldikleri takdirde maddi yardımda da bulunacağım.” Dedi.

Konuşmaların yapıldığı şenlik keşkek ikramıyla devam ederken etkinlik birbirinden değerli Türk Halk Müziği sanatçılarının muhteşem konser programıyla sona erdi.