Zafer Bayramı’nda Milli Mücadele ve Şehitlik Anıtı Açıldı

Bugün 30 Ağustos..

Başkomutan Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere kazandırdığı zaferin 96.yıldönümü.

Bugün 7’den 70’e bir ulusun emperyalistlerin esaretinden kurtuluşunun, vatan uğruna canlarını siper eden vatanperverlerin bahşettiği büyük zaferin yıldönümü.Bugün tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin 96.yılı.

Büyük Zaferin yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.İlk olarak saat 09.00’da ilçemiz Atatürk Anıtı önünde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin konulmasıyla başlayan program ardından, ilçemiz İskele Mevkii’nde Sinoplu Hayırsever İş Adamı Sn.Mustafa CAN’ın katkılarıyla Gerze Belediyesi tarafından yapılan Milli Mücadele ve Şehitlik Anıtı’nın açılışıyla devam etti.

Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz adına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programa ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI, İlçe Emniyet Müdürü Erol ULAŞ, Emre CAN, Siyasi Parti Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, daire amirleri ve çok sayıda Cumhuriyet sevdalısı Gerze’li katıldı.

İskele Camii İmamı tarafından aziz şehitlerimiz adına Kur’an’ın okunduğu programın devamında ise Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI açılış konuşması gerçekleştirdi.Büyük zaferin öneminden bahseden Belediye Başkanımız; “Bu vatan kolay kazanılmadı.Bugünlere hiç kolay gelinmedi.Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde vatanımızın bağımsızlığı uğruna nice canlar yitirdik.Vatanımızın emperyalist ülkelerin elinden kurtulması için başlatılan Kurtuluş Savaşı’nda ilçemizden de 12 şehit verdik.Hem onları, hem de bağımsızlığımız uğruna Şanlı Türk Bayrağı’mızın rengine kanını feda eden nice yiğitlerimiz adına Sinoplu Hayırsever İş Adamı Mustafa CAN’ın katkıları ve Belediyemizin imkanlarıyla inşaatını tamamlamış olduğumuz Milli Mücadele ve Şehitlik Anıtı’nın açılışını yapıyoruz.Bu arada dokuz yıllık Belediye Başkanlığım sürecinde ilçemize katkılarını her daim ardına kadar sunan merhum Musa CAN’ı da rahmetle anıyorum.Seydi Ahmet ÇELİK’in tam tamına 1 sene üzerinde çalıştığı Anıtı’mız ile birlikte şehitlerimizi ebediyen hatırlayacağız.Vatanımız uğruna canını veren aziz şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş gazilerimize ve Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’e sevgi, saygı ve minnetlerimi sunuyorum.Ruhları şad olsun.” Dedi.

Başkan BELOVACIKLI’nın açılış konuşmasının ardından Sn.Mustafa CAN’ın yeğeni Sn. Emre CAN’a plaket takdim edilmesinin ardından program Belediyemiz tarafından sunulan pide ikramıyla sona erdi.

Belediye Başkanlığı olarak vatanımızın kazanılmasında, al bayrağımızın hür biçimde dalgalanmasında canlarını ortaya koyan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, aziz şehitlerimize ve ülkemize yaptığı yardımlarla gönlümüze taht kuran merhum Musa CAN’a Allah’tan rahmet diler, Sinoplu Hayırsever İş Adamı Sn. Mustafa CAN’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.