Doğalgaz Onarım Çalışmaları Başladı

Vatandaşların merakla beklediği Doğalgaz sonrası tahribata uğrayan yolların akıbeti belli oldu.

Öncelikle konuyu en başından ele almak gerekirse bilindiği üzere doğalgaz projesinin imzalanması, protokollerin yapılması ve çalışmalara başlanması vatandaşlarımızı oldukça heyecanlandırmıştı.Günler geçti, aylar geçti çalışmalar başladı ve hatta Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI Atatürk Mahallesi Muhtarı Rıza ÖZTÜRK’ün evine giderek 5 Nisan 2018 tarihinde ziyaretçilere doğalgaz ateşinde ilk kahveyi de yapıp ikram etti.

Ancak daha sonra bazı sıkıntılar ile karşılaştık.Vatandaşın en çok sorduğu soru ise;”Bize doğalgaz ne zaman gelecek?” sorusu oldu.İkinci soru ise; “Bozulan bu yollar ne zaman yapılacak?”

Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’nın talimatları doğrultusunda Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçemiz 19 Mayıs Mahallesi’nde doğalgaz onarım çalışmalarına başladı.Mahalleye çekilen hat sonrası daire bağlantılarının da yapıldığı bölgede çalışmalarını yürüten ekibimiz ilk olarak bozulan yol üzerinde düzleme işlemleri uyguladı.Daha sonra kilit parke taşı döşeyen ve sıkılaştıran ekibimiz büyük mesafe katettiği çalışmayı en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacaklarını belirtirken Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI konuyla alakalı bir açıklama gerçekleştirdi.

Başkan BELOVACIKLI yaptığı açıklamada; “Kıymetli vatandaşlarımız, bu açıklamamı lütfen ama lütfen çok dikkatli okumanızı rica ediyorum.Öncelikle doğalgaz çalışmalarında hiçbir aksaklık yoktur,bunun bilinmesini istiyorum.İkinci husus ise bozulan yolların akıbeti..Doğalgaz çalışmaları vesilesiyle bozulan yollar sadece mahallelerimize değil, evlere de hat çekildikten sonra onarılmaya başlayacaktır.Çünkü  evlere doğalgaz bağlantısı yapılmayan bölgelerde tekrar kazı çalışmaları olacağından aynı tahribat tekrar meydana gelecektir.Bu sebeple ev bağlantıları yapıldıktan sonra onarım çalışmaları da tamamlanacaktr.Çünkü, Gerze Belediyesi olarak bizler 9 yıllık süre zarfında ilçemizin bütün mahalle ve sokaklarını yol ve kaldırımla buluşturduk.Daha modern, daha çağdaş bir Gerze için, vatandaşımızın olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi adına gece-gündüz mücadele verdik ve vermeye de devam edeceğiz.Belirtmek isteriz ki vatandaşın mağduriyeti bizlerin mağduriyetidir.Bu mağduriyeti gidermek de bizim başlıca görevimizdir.Kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.