Dünya’nın Dört Bir Yanından Gerze’ye

Doğada yardıma muhtaç herkes için seferber olan yerli ve yabancı öğretmenler CittaSlow Gerze’ye geldiler.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ayhan DÖNMEZ’in önderliğinde Erasmus Plus+ (Sosyal Sorumluluk) Projesi kapsamında gittikleri şehirlerde ki sokak hayvanları, plaj temizliği vb.birçok alanda yardıma muhtaç olan varlıklar için yola koyulan öğretmenler ziyaret kapsamında 3.ayak olan CittaSlow Gerze’ye geldiler.Belçika, İspanya, Portekiz ve Macaristan’lı öğretmenler Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında geldikleri ilçemizde Gerze Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirirken ardından, Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’yı makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette konuklarını karşılayan Belediye Başkanımız ilk olarak ilçemizin tarihi ve kültürel yapısından bahsetti.CittaSlow üyeliğinden de bahseden Belediye Başkanımız konuklarıyla gerçekleştirdiği sohbette; “Öncelikle ilçemize hoşgeldiniz diyorum.CittaSlow Gerze eminim ki sizleri büyülemiştir.Ziyaretiniz esnasında El Sanatları Atölyelerimizi de gezmenizi rica ediyorum.Eminim ki gerçekleştireceğiniz bu ziyaretlerde ilçemizden daha fazla etkileneceksiniz.CittaSlow üyeliğinden sonra Gerze Uluslararası alanda birçok ziyaretçiyi ağırladı.Sizleri de ilçemizde ve aramızdan görmekten memnuniyet duydum.Bu projenin Türkiye ayağında koordinasyonu yürüten Ayhan DÖNMEZ ve Murat VURAL öğretmenlerimle birlikte sürekli diyalog halindeyiz.Gerze Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman takipçisi ve destekçisi olduk.Bu bağlamda da her zaman öğretmenlerimizle görüş alışverişinde bulunarak destek sağladık.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”dedi.

Görüşmenin sonunda Başkan BELOVACIKLI ilçemizi tanıtan hediyeler takdim ederken, Türkiye ayağından sonra sırasıyla İspanya, Portekiz ve son olarak Macaristan’a gidecek olan öğretmenlerimiz burada da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak doğamıza katkı verecekler ve projeyi noktalayacaklarını belirterek misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür ettiler.