Zabıta’dan Dilenci Operasyonu

İlçemiz vatandaşlarının en büyük sorunlarından birtanesi kuşkusuz ki her Cuma günü ilçemize şehir dışından gelen dilenciler.

Kimisi yara bandı satarak, kimisi selpak satarak, kimisi ise Kur’an ayetlerini kullanarak vatandaşlarımızın vicdanlarıyla oynuyorlar.Hepsinin ortak noktası ise okumaya bile gerek duymadığımız sağlık raporları.

Gerze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu bağlamda dilencilere karşı bir operasyon gerçekleştirdi.Gerçekleştirilen bu operasyonda ilçemize Kırşehir’den gelmiş bir vatandaşın izini süren ekiplerimiz din tüccarlığı yaparak vatandaşların vicdanlarıyla oynayan dilenciyi yakaladılar.Gerçekleştirilen soruşturma işleminin ardından Kur’an ayetleri, yara bandı ve bir miktar parayla yakalanan dilencinin eşyalarına tutanak karşılığı el koyan Zabıta ekipleri bir takım uyarılarda bulunarak dilenciyi serbest bıraktı.

Her Cuma günü bu ve buna benzer olaylarla karşılaşıldığı ve gerekli önlemleri almak için mücadele verdiklerini belirten Belediye Başkanımız ise konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.Başkan BELOVACIKLI yaptığı açıklamada; “Cuma günleri hepimizin malumu üzere Gerze’nin en kalabalık günü.Bunu fırsat bilen dilenciler şehir dışından ilçemize gelerek vatandaşlarımızın vicdanlarıyla oynuyorlar.Kur’an ayetlerini kullanarak ve hiçbir sağlık sorunu olmamasına rağmen okumaya bile gerek duymadığımız sağlık raporlarıyla da süsleyerek dileniyorlar.Zabıta ekiplerimiz her Cuma günü bu tip operasyonlar düzenliyor.Ne kadar mücadele edersek edelim bir şekilde yine aynı durumlarla karşılaşıyoruz.Vatandaşlarımdan isteğim kutsal dinimizi kullanarak sahte raporlarla dilenen insanları bize bildirmeleri.Bizler vatandaşımızın refahı için, sokakta rahatça dolaşabilmeleri için mücadelemize devam edeceğiz.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımızdan Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ayetlerini kullanarak vatandaşlarımızın vicdanlarıyla oynamaya çalışan dilencilerle karşılaşıldığı takdirde Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne ihbar edilmesini rica eder, tüm Müslüman Alemi’ne hayırlı Cuma’lar dileriz.