TRT MÜZİK Gerze’de..

Yüzlerce yıllık sevdalar, masallaşmış öyküler ve sevgi yüklü türkülerin yer aldığı Fasl-ı Anadolu programının yeni bölüm çekimleri için TRT MÜZİK Gerze’ye geldi.

Her bölümünde güzel ülkemizin farklı bir yöresini ekranlara taşıyan Fasl-ı Anadolu, 24 Ekim’de yayınlanacak yeni bölüm için ilçemizi tercih etti.Gerze Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu’nun da yer aldığı program için ilçemizi tercih eden TRT MÜZİK, çekim için ilçemiz liman içi mevkiini değerlendirdi.Halk Oyunları Topluluğu Eğitmenimiz Ali ERTÜRK önderliğinde Sinop Kareogrofisi hazırlayan ekibimiz her zaman olduğu gibi uyumlu ve etkileyici performansıyla çekim ekibinin de takdirini kazandı.

Yaklaşık 1.5 saat süren çekimler ilçemizin Türkiye ve Dünya’ya tanıtımı için oldukça büyük önem arz ederken, Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’da programla ilgili açıklamalarda bulundu.Gerze’nin tanıtımında Kültür ve Sanatsal faaliyetlerin büyük önem arzettiğini belirten Belediye Başkanımız; “Halk Oyunları Topluluğumuz, Ali ERTÜRK öğretmenimizin önderliğinde oldukça başarılı işlere imza atıyor.Fasl-ı Anadolu programı hepimizin izlediği, izlerken yeni kültür ve şehirleri tanıma fırsatı bulduğumuz bir program.Yeni bölüm çekimleri için ilçemizi tercih eden TRT MÜZİK ailesine ve Halk Oyunları Ekibimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

24 Ekim Çarşamba günü saat 14.30’da TRT MÜZİK’te yayınlanacak olan Fasl-ı Anadolu programını kaçırmamanız dileğiyle, tüm halkımıza saygılar sunarız.