Sakin Tiyatro ERFELEK’de..

Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu sahneye taşıdığı “Ak Masal Kara Masal” adlı oyunla Gerze’de başlattığı turneye Erfelek’de devam etti.

Ünlü tarihçi Turgut ÖZAKMAN’ın yazdığı, Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Can TAZEBAŞ’ın sahneye taşıdığı tiyatro oyunu saat 19’da Erfelek Belediyesi Sinema ve Konferans Salonu’nda başlarken, 7’den 70’e Erfelek halkının ilgisi oldukça yoğun oldu.

Türk masallarının diğer masallara göre farklılığının anlatıldığı oyuna Erfelek Belediye Başkanı Sn. Muzaffer ŞİMŞEK ve ilçe protokolü katılırken, öğretirken eğlendiren gösteri izleyicilerine kahkaha dolu anlar yaşattı.

Oyun her zaman olduğu gibi başladığı gibi yani, şarkılar söylenip dans edilerek sona ererken Erfelek Belediye Başkanı Sn. Muzaffer ŞİMŞEK ekibe çiçek sunmak üzere sahneye davet edildi.Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan ŞİMŞEK gerçekleştirdiği açıklamada; “Ülkemizin yetiştirdiği en iyi tarihçilerden birisi olan Turgut ÖZAKMAN’ın kaleme aldığı “Ak Masal Kara Masal” adlı hikayeyi hakkını vererek oynayan Sakin Tiyatro Topluluğunu yürekten kutluyorum.Bu hikaye bizim neslimize oldukça hitap eden anlamlı ve özel bir hikayedir.Sakin Tiyatro Topluluğu’nu ilçemize göndererek böyle sanatsal bir etkinlik düzenlenmesine katkı sağlayan değerli kardeşim Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür ediyorum.Sanatsız bir toplum düşünülemez.Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sanat ile ilgili şu sözü asla unutulmamalıdır: “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Çünkü sanat toplumun aynası ve ışığıdır.” Dedi.

Gerze Belediye Başkanlığı olarak bizlere sağladığı misafirperverlikle en güzel ortamı sağlayan başta Erfelek Belediye Başkanı Sn. Muzaffer ŞİMŞEK olmak üzere, Erfelek Belediyesi Özel Kalem Sekreteri Sn. Zerrin YILDIRIM ve Makam Şoförü Sn. Orhan YILDIRIM’a ve çok kıymetli Erfelek halkına sonsuz teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.