“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz..”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI ilçemizde geleneksel hale gelen Cumhuriyet Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi.

Saat 19’da ilçemiz Eski Cezaevi önünden başlanyan yürüyüş Hükümet Konağı önünde sona ererken katılım oldukça yoğun oldu.”Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlarıyla ilerleyen kalabalık şanlı Türk Bayrağımızı göklerde dalgalandırırken hep bir ağızdan Andımızı seslendirdiler.

Hükümet Konağı önüne varan kortej daha sonra ise sloganlarına burada devam ederken Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI saat 19.23’de bir konuşma gerçekleştirdi.Başkan BELOVACIKLI yaptığı konuşmada; “Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün 95 yaşında.Vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla boyanan şanlı Türk Bayrağımızı her zaman yükseklerde dalgalandıracağız.Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu vatanı böldürmeyeceğiz.Atatürk’ün vatanı emanet ettiği gençlere güvenimiz sonsuz.Bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracak olanlar da, Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşatacak olanlarda sizlersiniz.Bu günün anlam ve önemini çok iyi kavramalıyız.Bu vatan kolay kazanılmadı ve yıktırmaya da kimsenin gücü yetmez.Ben bu gün vesilesiyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmetlerimi sunuyorum.Yaşasın CUMHURİYET.” Dedi.

Gerçekleşen anlamlı yürüyüş bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.