Başkan BELOVACIKLI’nın Ali Gaffar OKKAN Anma Mesajı

“24 Ocak; Atatürk ilke ve inkılaplarını savunma ve yaşatma uğruna iki Cumhuriyet sevdalısının şehit düştüğü, demokrasimize kara bir leke olarak düşmüş ve silinmeyecek bir gündür.

24 Ocak 1993’de aramızdan ayrılan Cumhuriyet’in aydın gazetecisi Uğur MUMCU’nun ardından, 24 Ocak 2001’de Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar OKKAN’da hain saldırı sonucu şehit edilmiştir.Yaşantısı boyunca hak, hukuk ve adaletin yılmaz savunucusu olan, halkların kardeşliğini hayat felsefesi edinen ve muhtacın her zaman yanında olan Gaffar OKKAN 24 Ocak 2001 günü saat 17.40’da makamından Valilik’e ziyareti esnasında yol üzerinde haince pusuya düşürülmüş ve Türkiye Cumhuriyeti bir evladını daha şehit vermiştir.

Aradan 18 yıl geçmesine rağmen failleri hala bulunamayan Şehit Emniyet Müdürü OKKAN’ın aramızdan ayrılışının acısı hala içimizde dinmezken, yerinin ne mesleki anlamda ne de insani anlamda asla dolmayacağınıda belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Ocak 2001 tarihinde haince şehit edilen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Sn. Ali Gaffar OKKAN’ı aramızdan ayrılışının 18.yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’ne bir kez daha başsağlığı diliyorum.”

Osman BELOVACIKLI

Gerze Belediye Başkanı