GençBank Gerze’den “Engelsiz Hayatlar” Projesi

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Gerze Belediyesi ortaklığında yürütülen GençBank Gerze projesi bilindiği üzere ilçemizde yaşayan 15-25 yaş arası gençlerin Gerze’yi daha da güzelleştirecek sosyal sorumluluk projelerini hem maddi hem de manevi olarak destekliyor. GençBank Gerze’nin son projesi ise Gerze Tüm Engelliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GENDER) ve GençBank ortaklığında gerçekleşen sokak atölyesi çalışması oldu.

İlçemizde öğrenim gören Bilal Sucuoğlu tarafından fikri Gender’e iletilen ve GençBank destekleriyle 2 Şubat Cumartesi günü liman mevkiinde hayata geçirilen etkinlikte, gençlerimiz kendilerine ayrılan duvarı gönüllerince boyadılar. Etkinliğe Gerze Belediye Başkanımız Sn. Osman BELOVACIKLI, Gerze İl Genel Meclis Üyesi Adayı İrfan SAĞIR, Belediye Meclis Üyesi Recep GÜRSES, Gender Başkanı Birol Sazak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GençBank Gerze Ekip Kolaylaştırıcısı Burak Caner Çağlayan ve yürütme ekibi ile gençlerimiz ve aileleri katılım gösterdiler.

Sinop Bahçeşehir Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülcan Gülyüz’ün destek verdiği etkinlikte, gençlerimiz hep beraber engelsiz yaşamın önemine dikkat çeken resimler çizip gönüllerince eğlendiler. Renkli geçen ve güler yüzün eksik olmadığı etkinliğin ardından Başkanımız Sn. Osman BELOVACIKLI şunları söyledi; “Bugün burada bulunup hep birlikte bu mutluluğu yaşıyor olmak çok güzel. Özellikle bu fikirlerin gençlerden çıkıp uygulanıyor olması daha da güzel. Daha önce de belirttiğim üzere, engelli vatandaşlarımız için hayatı engelsiz kılacak projeleri hayata geçirmeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Bu etkinliğin hayata geçmesini sağlayan ve emek veren tüm arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletiyorum.” GENDER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Birol SAZAK ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “GENDER olarak ilçemizde yaşayan engelli bireylerin topluma entegrasyonu ve konuyla ilgili farkındalık yaratma adına bu gibi etkinliklere ve projelere olan tüm desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz.  Süreç içerisinde yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla da yakın işbirlikleri gerçekleştiriyor, sorunlarımızı ve fikirlerimizi paylaşıyoruz. GENDER olarak önümüzdeki süreçte çok daha aktif bir şekilde çalışarak önemli işler başaracağımıza inanıyorum. Bugün de gençlerimiz bir araya gelerek renkli bir etkinlik gerçekleştirdiler. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Siz de proje fikirlerinizi sunabilirsiniz!

Eğer siz de 15-25 yaş arasındaysanız, ilçemize katkı sağlayacak bu gibi hak temelli proje fikirleriniz var ise http://goo.gl/rjhtTm adresinde yer alan proje başvuru formunu doldurabilirsiz. Bulunduğumuz ilçeyi sizlerle beraber daha da güzelleştirmek için çok sabırsızlanıyoruz!

pasaport kayıt pasaport kaydı