Yüreğimiz Yandı..

1956 Gerze Yangını’ndan sonra ilçemizde en büyük yangınlardan birtanesi yaşandı.

İlçemiz Lodos Limanı mevkiinde bulunan Balıkçı Barınakları’nın birtanesinde oluşan elektrik kontak arızasından dolayı çıkan yangın, balıkçılarımızın ağ, tüp ve mazotlarıyla da birleşince olağanüstü bir hal aldı.Çıkan yangında can kaybı yaşanmazken tek teselli de bu oldu.

Toplamda 16 adet Balıkçı Barınağı’nın yanıp kül olduğu yangında mal kaybının toplam değeri 2.000.000 TL civarında olurken, Gerzeliler el birliğiyle yangını söndürmek için uğraş verdi.Başkan BELOVACIKLI da olay yerinde durumu yakinen incelerken, balıkçılarımızın oldukça üzgün olduğu ve ağlayarak sinir krizi geçirdiği gözlendi.

Başkan BELOVACIKLI çıkan yangınla alakalı yaptığı açıklamada; “İlçemizin en büyük ikinci faciasını yaşıyoruz.Balıkçı Barınağı’nda elektrik kontağından çıkan yangın sonucu maalesef 16 adet barınak kül oldu.İtfaiye ekiplerimize destek olarak Sinop Belediyesi de destek gönderirken yangının şiddeti maalesef artarak devam etti.Barınakların içerisinde bulunan ağ, mazot ve boyalar yangının şiddetini arttırdığı için söndürmek de maalesef uzun sürdü.Gerçekten çok üzgünüz.Tek tesellimiz ilçemizde Lodos Rüzgar’larının yaşanmamasıydı.Durum çok daha tehlikeli olurdu.Yaralı ve can kaybının olmaması da bizleri mutlu eden diğer havadis.Mal kaybının fazla olduğu bu yangın için mağduriyeti önlemek adına çalışmalar yürüteceğiz.Tüm balıkçılarımıza geçmiş olsun.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak bizleri derinden üzen bu olayın tekrar yaşanmaması temennisiyle tüm balıkçılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

pasaport kayıt pasaport kaydı