Başkan ŞENSOY’dan 63 Yıl Sonra İLK

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla birlikte Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY büyük bir hassasiyet göstererek Gerze’de 63 yıl sonra bir ilki gerçekleştiriyor.

Gelelim 63 yıl öncesine; 1956 Gerze Yangını…

Hepimizin bileceği üzere 1956 Gerze Yangını sadece ilçemize düşen bir yangın değil, her lodos çıktığında içimizde tutuşan  üzücü bir hadisedir.1956 Gerze Yangını sonrası vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çadırlar kurulmuş ve ilçemizin birlikte ve beraberlik duygularının pekiştiği o yıllar maalesef günümüzde unutulmuştu.

Paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en anlamlı olduğu Mübarek Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte harekete geçen Belediye Başkanımız, büyük önem verdiği İftar Çadırlarını günümüz itibariyle kurdurdu.İlçemiz Atatürk Caddesi üzerinde eski Tekel Binası’nın bulunduğu bölgeye kurulan çadırda Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kilit parke taşı işlemleri tamamlanırken, sabahın erken saatlerinden itibaren kurulumu devam eden İftar Çadırı’da tamamlanarak son halini aldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan ŞENSOY konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirirken; “Mübarek Ramazan Ayı;  paylaşmanın, kardeşliğin, bir ve beraber olma duygularının en fazla pekiştiği özel ve müstesna bir Ay’dır.Bu kapsamda da ilçemizde 1956 Gerze Yangını zamanı kurulan Aş Çadırları 63 yıldan beri maalesef günümüzde unutulmuştu.Hassasiyetle yaklaştığım bu hususta harekete geçerek gerekli çalışmaları tamamladık ve İftar Çadırımızı gün itibariyle tamamladık.Sofralarımız, birlik ve beraberlik içerisinde olup paylaşırsak Allah katında bereketli olur.Ramazan Ayı boyunca iftarlarımızı burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra tüm hemşehrilerimizle birlikte açarak sofralarımızı bereketlendireceğiz.Bu vesileyle de küskünlüklerin yerini barışa bıraktığı, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı Mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.” Dedi.