100.Yılda ATA’nın İzindeler

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Atatürk Rallisi Yelkenlileri Samsun öncesi ilçemizde konakladılar.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başlattığı Milli Mücadele’nin 100.yılında denize açılan 17 yelkenli, grup halinde ilçemiz Liman İçi Mevkii’ne teknelerini demirlediler.Ziyaretleri kapsamında 3.gününü dolduran ekibi karşılayan Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, kaptanlarımıza Sinop gezisi düzenledi.

Ekibimize sadece Gerze’nin değil, Sinop’un doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtmak isteyen Başkan ŞENSOY kaptanlarımızı Bektaşağa Göleti, Sinop Tarihi Cezaevi, Diyojen Heykeli, Sinop Kalesi, Şahin Tepesi ve Hamsilos Koy’larına gönderip buraları tanıttı.

Birlik ve beraberliğin pekişmesi adına ekibimizi daha sonra İftar Çadırı’na davet eden Başkan ŞENSOY, burada oruçların açılmasının ardından ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, İlçe Liman Başkanı Engin KİRPİTCİ, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet BURMA ve Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Metin ÇALMAZ’la birlikte Belediyemize ait Geruze Hotel’de ağırladı.Burada kaptanlarımızın önerilerini dinleyen protokol üyeleri, ilçemiz limanında neler yapılabileceğiyle ilgili bilgi edindiler.

İlçede çocuklarımızın ve gençlerimizin Yelkenli’ye, denize ve sportif faaliyetlere yönlendirilebilmesi açısından oldukça önemli olan bu turların öneminden bahseden ekibin Komodor’u Ali Rıza KADİZ; “Ulu Önderimiz ATATÜRK’ün 100.yıl önce başlattığı Kurtuluş Mücadelesi’nin önemini belirtmek adına Samsun’a yola koyulduk.19 Mayıs öncesi 3 günlük mola vermek için de bizim için oldukça önemli olan Gerze’de konaklamaya karar verdik.Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde gerek bize gösterilen ilgi, gerekse teknelerimizin korunabilmesi açısından Gerze bizler için çok değerli.Bizim en büyük amacımız Karadeniz’in yelkenli için elverişli olduğunu gösterebilmek.Karadeniz maalesef insanlarda korku yaratmış.Oysaki %99 tutan hava durumu ve rüzgarıyla Karadeniz bizler için oldukça elverişli bir deniz.Yerel yönetimlerle iç içe olarak buralarda ki barınakları Yelkenli Turizmi açısından daha elverişli hale getirmeye gayret gösteriyoruz.3 senedir bu hususta ilerlemeler de kaydettik.Karadeniz turlarımız her sene artarak devam ediyor.10 Temmuz’da 25 Yelkenli ile DADDralli olarak Gerze’ye tekrar ziyaret düzenleyeceğiz.Bizlerle yakından ilgilen Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.” Dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretin ilçe turizminin ve esnafının kalkınması açısından oldukça önemli olduğu belirten Başkan ŞENSOY ise, ilçede Yat Turizmi’nin gelişmesi açısından ellerinden geleni yapacağını belirterek, gerçekleştirilen ziyaretten dolayı ekibe teşekkür etti.