Gerze’de Festival Gibi Gece

Gerze’de Festival Gibi Gece

 

    24/06/2019 Pazartesi akşamı ilçemizde Festival gibi bir gece yaşandı.

    Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü ve Türk Halk Müziği tarafından ortaklaşa hazırlanan programa yüzlerce Gerze’li adeta akın etti.

    İlçemiz Festival Alanı’nda gerçekleşen programa İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, ilçe protokolü ve yüzlerce vatandaşımız katılım gösterirken program, THM Koromuz Solistlerinin seslendirdiği eserlerle başladı.Ardından Halk Oyunları Topluluğu Çocuk Grubumuzun Sinop Yöresi performansıyla devam eden programda yarınlarımızın umudu çocuklarımız, Festival Alanı’nı dolduran yaklaşık 1000 (bin) kişinin alkışına tanıklık etti.

    Saz ve söz üstadlarının birbirinden güzel performansları izleyicilerden takdir toplarken, Halk Oyunları Topluluğu Yetişkin Grubumuz ise sergilediği muhteşem koreogrofi ve performansla uluslararası seviyede bir gösteri gerçekleştirdi.

    Türk ezgilerinin yaşandığı gecenin sonunda ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN ve Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ekip şeflerimiz Ali ERTÜRK ve Nusret Semih BEŞCANLAR’a çiçek takdimi için sahneye davet edilmelerinin ardından Başkan ŞENSOY açıklamalarda bulundu.Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada; “Bu özel geceyi bizlere sunan kıymetli Şeflerimize ve ekiplerimize teşekkür ediyorum.Gerze’liye Festival gibi bir gece yaşattılar.Uzun ve özverili emeklerinin karşılığını verdiğiniz için siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Bu akşam burada oluşturduğunuz kalabalık ve coşku paha biçilemez.Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

    Türk Halk Oyunları Bölümü ve Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen bu özel gece, hep birlikte oynanan oyun havaları ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

NOT: Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü ve Türk Halk Müziği Korosu tarafından hazırlanan “Biz Anadoluyuz” isimli özel program fotoğraflarının tamamına FOTO GALERİ butonundan ulaşabilirsiniz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı