Balıkçı Barınakları Onarılıyor

Sebebi ihmalkarlık olan ancak, Gerze’nin değişmeyen talihsiz kaderidir YANGIN…

Sadece Gerzeli’nin değil, ülkemizin her köşesinde yaşayan insanların bilgi sahibi olduğu 1956 Yangınını yaşayan bir şehirdir CittaSLow Gerze.Küllerinden doğmuş bir şehrin hikayesini barındırır içinde.

Tüm dünyadan destek alarak ve her zaman 13 Şubat’ta anılarını tazeleyerek bugünlere ulaşan Gerze, hepimizin bileceği üzere 5 Şubat 2019’da makus talihini bir kez daha yaşamış ve yüreğimiz bir kez daha yanmıştı.İlçemiz Lodos Limanı mevkiinde bulunan Balıkçı Barınaklarında elektrik kontak arızası sebebiyle çıkan yangında 16 adet Mağaza kül olmuş, tek tesellimiz ise can kaybının ve lodos rüzgarlarının yaşanmaması olmuştu.Kendilerine dedelerinden kalan mirasların kül olduğuna şahit olan balıkçılarımızın yürekleri yakan çaresizlikleri ise hala dün gibi aklımızda ve yarınlarımızda da hatırlayacağımız üzücü bir anı olarak yerini aldı.

Geçtiğimiz aylarda kabası büyük ölçüde tamamlanan Balıkçı Barınaklarında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un hassasiyetle takip ettiği mağazalarda sıva işlemleri başladı.Gerçekleşen çalışmaları Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ÖZ ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet KALFAOĞLU ile birlikte inceleyen Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “1956 Yangını’ndan sonra Gerze’nin en büyük ikinci felaketi olarak tarihe geçen Balıkçı Barınağı Yangını’nın yaralarını sarmaya çalışıyoruz.Allah’a şükür ki can kaybı yaşanmadı.Maddi hasar ise devletimiz tarafından takip altında.Kabası biten inşaatta sıva işlemlerini yapıyoruz.En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp hizmete açmayı temenni ediyoruz.Allah bir daha böylesine bir acıyı yaşatmasın.”dedi.

Belediye Başkanlığı olarak bizleri derinden üzen bu olayın tekrar yaşanmaması temennisiyle tüm balıkçılarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.