Peyzaj ve Bahçevanlık Kursu Açıldı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Gerze Belediyesi’nin ortak projesi kapsamında geçtiğimiz hafta duyurusu yapılan Peyzaj, Çevre Düzenlemeleri ve Bahçevanlık Kurslarının seçmeleri yapıldı.

Belediyemiz Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seçmelere Çalışma ve İş Kurumu Kurs Yöneticileri Hülya YILDIRIM, Ahmet EYİCİL, İş ve Meslek Danışmanı Ümit BAŞARAN, Peyzaj Çevre Düzenlemeleri Eğitmeni Uğur ÇETİN ve Bahçevanlık Eğitmeni Yılmaz ÖZTÜRK katılırken, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’da seçmelerin ardından kursiyerleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Gerze’mizin, çevremizin ve doğamızın güzelleşmesi ile birlikte çevre koruma bilinciyle yaşadığımız alanların korunması amacıyla açılan kurs, 2019 Aralık ayı ortasına kadar sürecek olup, ilçemizdeki tüm yaşam alanlarında faaliyet gösterecektir.

Kursiyerlele çalışmalar hakkında konuşan Başkan ŞENSOY ise; “Öncelikle hepinize hayırlı ve uğurlu olsun.Yetkililerimiz sizlere uyulması gereken şartları aktarmışlar.Bu hususta birincil önceliğimiz Gerze için çalışmak olacak.Çevre temizliği ve peyzaj çalışmaları Gerze açısından oldukça önemli.Yaz sezonuna girmemizle birlikte ziyaretçi akını başlıyor.Nüfus arttıkça çevre temizliği de daha fazla önem arzediyor.Bu hususta el birliğiyle çalışarak ziyaretçilerimizin ilçemizden memnun bir şekilde ayrılmaları için gayret göstereceğiz.Kurs, hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.