Gerze’de 1 Temmuz Coşkusu

Gerze’de 1 Temmuz Coşkusu

 

    1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı her yıl olduğu gibi ilçemizde bu sene de coşkuyla kutlandı.

    İlçemiz İskele Mevkii’nde gerçekleşen törenlere İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ve ilçe protokolü tam kadro katılırken program, Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ve deniz şehitlerimiz adına 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

    Ardından, tüm deniz şehitlerimiz için ilçe protokolü denize çelenk bırakırken İlçe Liman Başkanvekili günün anlam ve önemine istinaden konuşma gerçekleştirdi.Programın devamında 100 Metre Kızlar, 100 Metre Erkekler Yüzme, Deniz Dibinden Tabak Çıkarma ve her sene olduğu gibi en büyük ilgi uyandıran Yağlı Direkten Bayrak Alma yarışmaları düzenlendi.

    Kıyasıya mücadeleye şahit olduğumuz yarışmalarda sporcularımız Gerze’liler tarafından alkışlanırken, Yağlı Direkten Bayrak Alma Yarışması zannedilenin aksine kısa sürede tamamlandı.İlçemizde düzenlenen Yağlı Direkten Bayrak Alma Yarışmaları’nda zafer 30 senedir el değiştirmezken bu sene de durum farklı olmadı.Fair-play ruhu içerisinde gerçekleşen mücadele Yusuf Can BAL 4.denemesinde ayakta kalarak Yağlı Direkten Bayrağı kaptı ve sülalesi adına geleneği sürdürdü.

    Programın sonunda ilçemiz Kaymakamı ve Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim ederek programı sonlandırdılar.

    Belediye Başkanlığı olarak Karadeniz’in en sakin ilçesi Gerze’nin ve tüm denizci kardeşlerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlarız.

    NOT: 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda çekilen fotoğrafların tamamına FOTO GALERİ butonundan ulaşabilirsiniz.

 






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı