Kırkpınar’dan Madalyayla Döndüler

Kırkpınar’dan Madalyayla Döndüler

 

    Yağlı Güreşin olimpiyatları olarak nitelendirilen ve bu yıl 658.si düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Gerze’li Güreşçiler damgasını vurdu.

    Bu yıl 658.si düzenlenen ve toplam 2338 sporcunun katıldığı Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde Gerze’li güreşçiler kazandıkları başarılarla göğsümüzü kabarttı.

    237 sporcu arasından Gerze Belediyesi adına yarışan Faruk BAFRALI Deste 1.Boy’da 3. Olurken, Mert AKGÜN Minik 2.Boy’da 190 sporcu arasından Çeyrek Finale kadar yükseldi.Aldıkları başarılarla isimlerinden söz ettiren genç Güreşçilerimizden Berkay Bekir ÖZBEŞLİ ise Teşvik 2’de Çeyrek Final görerek büyük bir başarı yakaladı.

    Aldıkları madalyalarla kendilerine maddi ve manevi anlamda desteğini biran olsun esirgemeyen Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’u ziyaret eden sporcularımız ve antrenörleri başarının baş mimarının Başkan ŞENSOY olduğunu belirterek; “Gerek ilçemiz Festival Alanı’nda yaptığımız antrenmanlarda, gerekse Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde üzerimizden maddi ve manevi desteğini biran olsun esirgemeyen Belediye Başkanımız’a teşekkür ederiz.Teşvik ve yatırım olmadan başarı olmuyor.Kendisinin bize sağlamış olduğu destekle beraber başarı elde ettik.Önümüzde ki yıllarda sporcularımızı daha üst sıralamalara taşıyacağız.” Dedi.

    Gerçekleşen ziyarette sporculara, Kulüp Yöneticisi Arif YİĞİT ve Antrenörler Milli Güreşçi Baş Pehlivan Adil YİĞİT ile birlikte Mustafa YİĞİT’e teşekkür eden Başkan ŞENSOY ise; “Gençlerimizi spora teşvik etmek, onların gelecekte daha iyi bir yaşam sürmeleri açısından oldukça önemli.Spora yönelen çocuklarımız ve gençlerimiz kendilerini kötü alışkanlıklardan uzak tuttukları gibi, şanlı bayrağımızı temsil etme şansını da yakalamış oluyorlar.Tarihi Kırkpınar Güreşleri gibi zorlu müsabakaların gerçekleştiği organizasyonda kategorilerinde bu başarıları elde eden sporcularımızı daha yukarılarda göreceğimize eminim.Başarılarından dolayı sporcularımızı ve antrenörlerimizi can-ı gönülden kutluyorum.” Dedi.

    Belediye Başkanlığı olarak, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde ilçemizi başarıyla temsil eden ve madalyayla dönen sporcumuz Faruk BAFRALI’yı, kategorilerinde çeyrek final gören sporcularımız Berkay Bekir ÖZBEŞLİ ve Mert AKGÜN’ü, Kulüp Yöneticisi Arif YİĞİT’i ve Antrenörler Milli Güreşçi Baş Pehlivan Adil YİĞİT ile birlikte Mustafa YİĞİT’i başarılarından dolayı tebrik eder, devamını dileriz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı