Bugün 15 TEMMUZ; Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bugün 15 TEMMUZ; Demokrasi ve Milli Birlik Günü

 

    Bugün, tarihi darbenin karanlığına mahkum edilmiş ve 15 Temmuz 2016’da bu esaretten kurtuluş zincirlerinin kırıldığı Türkiye’nin Milli Birliğinin yıldönümü.

    Bugün, vatanın kutsal bölünmezliği ve Türkiye’nin demokratik rejimi uğruna şehadete yemin içen Ömer HALİSDEMİR’in ve nice kahramanların anılışının yıldönümü.

    Bugün, ülkemize göz diken hainlerin halk iradesi karşısında bozguna uğradığı günün yıldönümü.

    Bugün 15 TEMMUZ.

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

    Olumsuz hava koşulları sebebiyle aksaklıkların yaşandığı program saat 20.30’da Belediyemiz Sedat IŞIDI Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşirken, program 15 Temmuz Şehitleri anısına 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

    İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, ilçe protokolü ve vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği programda birbirinden anlamlı etkinlikler sahnelenirken, programın devamında İlçe Müftülüğü İmamı tarafından Kur’an Tilaveti yapıldı.

    Ardından, İlçe Müftüsü Bayram KARAR, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ve İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN tarafından günün anlam ve önemine istinaden konuşmalar gerçekleştirildi.Konuşmaların akabinde ziyaretçilere, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdiği 15 Temmuz Özel Konuşması sunulurken, devamında ise 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlarla ilgili kısa bir video gösterimi yapıldı.

    İstiklal Marşı’mızın okunması, Kaside Sunumu ve Gerze Halk Eğitim Merkezi Judo Takımı’nın hazırladığı özel gösterimle devam eden programın son bölümünde ise Tüm Şehitlerimiz adına eller göğe yükseldi ve dualar edildi.

    Belediye Başkanlığı olarak; 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin önlenmesinde canlarını siper eden tüm kahramanlarımıza ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna şehadete ulaşan tüm yiğitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı