Tatilciler Gerze’yi Tercih Ediyor

Turizmle kalkınmada öncelikli ilçe konumunda olan Türkiye’nin en sakin ilçesi Gerze, 2019 yazında tatilcilerin uğrak ilçesi oldu.

Adım attığınız andan itibaren sizi teslim alan ve ruhunuza huzur katan eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlayan Gerze’de tatilcilerin gözde noktası ise Hurma Dibi Plajı oldu.

Bilindiği üzere turizm açısından oldukça elverişli olan ilçemizde tatilcilerin en büyük sıkıntısı Gerze’de plaj yoksunluğuydu.Bu sebeple rotalarını Sinop sahillerine vb.şehirlere çeviren ziyaretçiler 2019 yazında Gerze’den vazgeçemiyorlar.Bunun başlıca sebebi ise Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY tarafından halka sunulan ücretsiz yapay plaj.

İlçemiz Hurma Dibi Mevkii’nde geçtiğimiz günlerde serilen plaj kumu ve her gün gerçekleşen temizlik çalışmalarıyla birlikte ziyaretçiler deniz, kum ve güneşin keyfini Hurma Dibi Plajı’nda çıkarıyor.Objektifimize görüşlerini bildiren ziyaretçiler Gerze’nin en büyük eksikliği olan plaj problemini çözüme kavuşturması ve her gün Belediye Temizlik İşleri Ekiplerince yapılan temizlik çalışmaları için Başkan ŞENSOY’a teşekkür ettiler.

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY Gerze’nin 2019 yazına damga vuracağını söylerken açıklamalarında; “2019 yılını gelecek için değişim yılı ilan etmiştik.Bu doğrultuda da ilk hedefimiz eksiklikleri gidermek ve Gerze’yi yaz turizmine hazırlamaktı.Bu hususta Park ve Peyzaj çalışmalarıyla başladığımız maratona kapsamlı şekilde sürdürdüğümüz temizlik işleriyle devam ettik.En büyük eksikliğimiz ise tabiki plaja sahip olmamamızdı.Bu hususta Hurma Dibi Mevkii’nde bulunan halka açık plajımıza Samsun’un Alaçam ilçesinden plaj kumu alarak serdik.Gerek görsel olarak gerekse vatandaşların takdiri bu yönde olumlu oldu.İlçemizde gerçekleştirdiğimiz yapay plaj çalışmasıyla birlikte ziyaretçilerin de ilgi odağı Gerze oldu.Aynı zamanda ilçemizde ki bütün sahillere Can Kurtaran Görevlileri koyarak olası bir kaza durumunda ilk yardım müdahelesinin yapılması hususunda da hassasiyet gösterdik.Tabii ki bir kaza olmaması en büyük temennimiz.Gerze için çalışmak, ziayretçilerin mutlu olmasını sağlamak bizim için övünç kaynağı.Misafirlerimizin güzel anılarla dönmesi hususunda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Yeşil, mavi ve sakinliğin eşsiz huzurunu geçirmek isteyen tüm misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyacağımız belirtir, sizleri en güzel anılarla dönmeniz için CittaSlow Gerze’de misafir etmekten mutluluk duyarız.