MURAT KEKİLLİ GERZE’Yİ SALLADI

MURAT KEKİLLİ GERZE’Yİ SALLADI

 

    45.Gerze Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir ambiyansla start verdi.

    Birbirinden anlamlı ve güzel etkinliklerin gerçekleşeceği festivalin ilk ayağı ise Çırnık Ağaçkakan Oyun Köyü oldu.Etkinlikler kapsamında çocuklarımızın organik yaşamı öğrenmeleri adına Oyun Köyü’nü ziyaret çocuklarımız, Başkan ŞENSOY ve Festival Komitesiyle birlikte gönüllerince eğlendiler.

    Saat 19’da ise Festivalin açılış programı gerçekleşti.İlçemiz İskele Mevkii’nde gerçekleşen etkinliğe Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım MAVİŞ, Dikmen Kaymakamı Suat HATAM, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Sinop ilçeleri Belediye Başkanları, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, İl Genel Meclis Başkanı Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Av. Ramazan ÜTÜK, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur GİRESUN, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin ÖZDEMİR ve yönetim kurulu, Festival Komitesi ve Gerze’liler katıldı.

    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan etkinliklerin devamında Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY Festivalin Tarihçesini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.Programın devamında ise Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Topluluğu gösterisini gerçekleştirirken, açılış programı Tekel ve Tütün Emekçileri Sergisi ve BEKA-DER 15 Temmuz Şehitleri Anma Sergisi ziyaretiyle sona erdi.

    Festivalin 1.günü  Gerze’de görülmemiş bir kalabalık vardı.Yaklaşık 6 bin civarında ziyaretçinin akın ettiği gecenin başında Başkan ŞENSOY açıklama gerçekleştirirken; “Yeşili, mavisi ve sakinliğiyle özdeşleşen, tarihi ve kültürel yapısıyla bütünleşen Gerze’miz için 13 Şubat 1956 Gerze Yangını ilçenin kaderinin baştan şekillendiği bir tarih olmuştur.

    Bilindiği üzere 1956 yılında 21 vatandaşımızı kaybettiğimiz ve tamamen küllerle kaplanmış olan ilçemizde her yıl 13 Şubat’ta Gerze Belediyesi olarak anma programı düzenleyip, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı yad edip, büyük felaketin izlerini gelecek kuşaklara aktarmaya gayret göstermekteyiz.

    Tarihi ve kültürel yapısıyla Türkiye’de bambaşka bir seviyede olan Gerze için Festival’de aynı oranda önem arzetmektedir.

    13 Şubat 1956 Gerze Yangını’ndan 4 yıl sonra Dönemin Cumhurbaşkanı Celal BAYAR ve Dönemin Başbakanı Adnan MENDERES başta olmak üzere çevre il ve ilçelerin desteğiyle yeniden oluşan Gerze’de, 18-20 Temmuz 1960 tarihinde günümüze kadar ulaşan Yangın Evleri kura usulüyle sahiplerine verilmiş, bu günler ilçemizde Festival olarak kutlanmaya başlanmıştır.

    1960 yılından itibaren Gerze Festivali olarak kutlanmaya başlayan 18-20 Temmuz tarihleri birbirini takip eden yıllarda ilçemizde Kültürel ve Sanatsal faaliyetlerin gelişmesi üzerine Gerze Kültür ve Sanat Festivali ismini almış, olağanüstü durumlar dışında her yıl kutlanmaya devam etmiştir.

    Bu yıl, 45.sini gerçekleştireceğimiz ve birbirinden güzel etkinliklerle siz değerli hemşehrilerimize sunacağımız Gerze Kültür ve Sanat Festivali’nde bizlere destek olan gönül dostlarına ve emeği geçenlere teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” Dedi.

    Belediye Başkanımız ardından Festivalimize destek olan Av. Ramazan ÜTÜK’e sahnede plaket takdiminde bulunurken, program Tarık TIRIL konseriyle devam etti.Hayranlarını coşturan sanatçıya ilgi yoğun olurken ziyaretçiler doyasıya eğlendi.

    Programın devamında ise geçtiğimiz gün gerçekleşen Trap Atışları’nda dereceye girenlere Gerze Avcılar Kulübü Başkanı Hüseyin KÜTÜK tarafından ödülleri takdim edilirken, festivalimize sponsor olan vatandaşlarımıza da protokol tarafından plaket takdimi gerçekleşti.

    Programın ikinci bölümünde ise Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım MAVİŞ Gerze’lilere hitap ederek Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’la birlikte Gerze’nin hakkettiği değeri alacağını belirtti.

    Konuşmanın ardından ise 1.gecenin beklenen ismi Murat KEKİLLİ sahne aldı.6 bin hayranıyla “Bu Akşam Ölürüm Beni Kimse Tutamaz” ve bir çok şarkısını birlikte seslendiren KEKİLLİ’ye ilgi yoğun oldu.Gerek sahneye çıkan vatandaşlarımızla selfie çekinen sanatçı, gerekse konser programını uzatarak izleyicilerinden bir kez daha takdir topladı.

    Festivalin birinci gecesi bu şekilde sona ererken, 16 Ağustos’ta sona erecek olan festival etkinliklerimize tüm halkımızı bekler, festivalimizde emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarız.

    NOT: 45.Gerze Kültür ve Sanat Festivali 1.Gece Fotoğraflarının tamamına FOTO GALERİ butonundan ulaşabilirsiniz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı