Başkan ŞENSOY'dan Kınama

Başkan ŞENSOY'dan Kınama

    “Maalesef, Gerze Aile Sağlığı Merkezi’nde Aile Hekimi olarak görev yapan değerli kardeşimiz Dr. Hakan UZUN’a karşı gerçekleşen darp girişimini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.

    Geçtiğimiz gün yanına giren hastasına karşı mesleğinin getirdiği doğru, dürüst ve insan sağlığını düşünür tutumu karşısında kendisine darp girişiminde bulunulmuş, gerçekleşen olayın akabinde ise Doktorumuz gerekli adli işlemleri başlatmıştır.

    Öncelikle, bu tür şiddet eylemlerini hem Gerze Belediye Başkanı olarak hem de insan olarak kınıyor ve bu duruma çok üzülüyorum. İnsan hayatı için çalışan doktorlar, sağlık personelleri mesleklerini gönüllülük ile yapan insanlardır. Bu kimselerin emeğini parayla ölçmek mümkün değildir. İnsan sağlığı ile uğraşan birinin emeğini parayla nasıl ölçeceksiniz. Bu kimselere karşı yapılan şiddet insanımıza, bizim gibi toplumlara yakışmaz. Bu dehşet verici eylemi gerçekleştirenlerin hiçbir mazereti olamaz.

    Yanlış teşhis ya da tedavi kuşkunuz varsa yapılacak yol bellidir. Yasalar size bu hakkı tanır. Ancak bunu şiddetle çözmeye çalışmak kabul edilemez. Bu olaylar toplumumuzda görülen münferit olaylardır. Ancak hiç yaşanmaması gerekir. Türk toplumu doktoruna sağlık çalışanına sahip çıkmalıdır. Şiddet gösteren herkes karşı çıkmalıdır.

    Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde uzun yıllardır gerek mesleğini icra etmesi, gerekse toplum içinde ki tutumuyla ilçemizin sevgi ve saygısını kazanan Dr. Hakan UZUN’a geçmiş olsun dileklerimi sunar, ilçemizde ve ülkemizde böylesine üzücü darp girişiminde bulunan kişileri kınarım.”

Cevat ŞENSOY
Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı