İMZALAR ATILDI.GERZE'YE DEV PROJE

Turizmde Öncelikle Kalkınacak İlçelerden olan CittaSlow Gerze’ye 1.400.00TL’lik (1 milyon 400 bin) dev proje geliyor.

KUZKA tarafından açılan Turizm Alt Yapısını Geliştirme Mali Destek Projesi kapsamında KUZKA Genel Sekreteri Serkan GENÇ ve KUZKA İzleme ve Değerleme Uzmanı Eray AYDIN, Gerze Belediyesi Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Özgür BÜYÜK ile birlikte Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’u ziyaret etti.

KUZKA tarafından açılan Turizm Alt Yapısını Geliştirme Mali Destek Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda başvurusunu yaptığımız ve %75 hibe destekli Gerze’nin Alt Yapısını Geliştirme isimli Hurmadibi Plajı Projesi, Engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanmasını sağlayacak düzenlemeler ve Yamaç Paraşütü’nden Tüplü Dalış Kurslarına kadar birçok doğa sporunu içerirken, projenin protokolü gün itibariyle imzalandı.

İlçemiz Hurmadibi Plajı mevkiinde hayata geçirilecek olan projede öncelik engelli vatandaşlarımıza verilirken, bir çok doğa sporunu içerisinde barındıran projenin çalışmaları 2019 yılı içerisinde başlayacak.

Protokol imzalarında proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanımız Gerze’nin hakkettiği seviyelere gelmesi hususunda çalışmalara devam edileceğini söylerken; “ KUZKA tarafından açılan Turizm Alt Yapısını Geliştirme Mali Destek Projesi’nin protokol sözleşmesini imzalamış bulunuyoruz.Bu imzalarla birlikte %75 hibe destekli 1.400.00TL’lik (1 milyon 400 bin) projenin temelini de atmış bulunduk.Geçtiğimiz aylarda başvurusu yapılan projede KUZKA ile yaptığımız görüşmeler neticesinde değişiklikler yaparak projemizi sunduk.Hayata geçirilecek olan proje tamamlandığında ilçemizdeki engelli vatandaşlarımız için bir çok aktiviteyi rahatlıkla ve güvenli şekilde sağlayabileceği bir alan, içerisinde Yamaç Paraşütü’nden Tüplü Dalış kurslarına kadar çok sayıda doğa sporunu barındıran bir tesis ilçemize kazandırılmış olacak.İlçemizi, hedeflediğimiz yatırımlarla buluşturmak adına gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz.Gerze, hakkettiği seviyelere gelecek.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak Turizm Alt Yapısını Geliştirme Mali Destek Projesi’nin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.