Başkan ŞENSOY’dan Zabıtalara Yemek

Belediye Başkanımız bir ilki daha gerçekleştirerek Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Personelinin gününü kutlayarak yemek daveti verdi.

İlçemiz Orta Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirilen organizasyona Emekli Zabıta Müdürlerimizden Mahir AKGÜL, Hüseyin TÖNGELCİ ve Hasan ÇAYLI’da davetli olarak katılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Sinop İl Müdürü Melih KELEŞ ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin ÖZDEMİR’de Zabıtalarımızla birlikte oldu.

Gerçekleştirilen organizasyonda Zabıtaların şehrin huzur ve güvenliğinin korunmasında başlıca rol aldıklarını belirten Başkan ŞENSOY, bu yıl 193.yıldönümü olan Zabıtalar Haftası sebebiyle Belediyemiz Zabıtalarının haftasını kutladı ve azimli çalışmalarından dolayı teşekkürlerini belirtti.

Programın devamında ise Gerze Belediyesi’nde 1995 yılında Zabıta Memuru olarak göreve başlayan ve günümüzde Zabıta Müdürü olan Haydar Suat IŞIDI’nın 1995 yılında yazmış olduğu “Zabıta Çavuşu” şiiri seslendirildi.

Şiirin okunmasının ardından bu günün hatırlanmasında ve eserinin okunmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a teşekkür eden H. Suat IŞIDI geçmiş dönemlerde ilçemizde hizmet etmiş Zabıta Müdürlerini de ayrıca davet ettiği için onure olduklarını belirtti.

Belediyemiz Zabıta Müdürü H. Suat IŞIDI’nın 1995 yılında kaleme aldığı şiir ise şöyle;

ZABITA ÇAVUŞU

Sabah kalkar, yüzünü yıkar, tıraş olur.

Demirbaştır, giyer resmi elbiseleri.

Ve çıkar evden, gelir belediyeye.

Hazırdır o günün hizmetine, ZABITA ÇAVUŞU.

Hep uğraşır, halkın mutlu olmasına.

Çünkü görevi odur, düzeni korur.

Olaysız bir gün ister, düşüncesi doğrudur.

Yoksa uğraşır durur, ZABITA ÇAVUŞU.

İstemez kimseyle kötü olmayı.

Sevmez gürültüyü, patırtıyı, kavgayı.

İknaya çalışır ablayı, halayı, dayıyı.

Bazen’de arada kalır, ZABITA ÇAVUŞU.

Cuma günleri işportacılarla işi zordur.

Anlatmaya çalışır, dinleyeni yoktur.

Sen bakma, kötek isteyenler de çoktur.

Tek başına ne yapsın, ZABITA ÇAVUŞU.

Temizliğinden tut ta, çöpüne kadar.

Bakkalından tut ta, ruhsatına kadar.

Köşk Fenerinden tut ta, Sarı Yokuşuna kadar.

Didinir durur, ZABITA ÇAVUŞU.

26 EKİM 1995

H.Suat IŞIDI