Çocuklarımıza Geri Dönüşümü Anlattılar

Daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için çocuklarımıza Geri Dönüşüm’ün faydaları anlatıldı.

Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN ve Yalı Dönüşüm Çevre Mühendisi Yasemin ERGÜL Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileriyle biraraya gelerek Geri Dönüşüm’ün faydaları anlattı.

Katı Atıklar hakkında öğrencilere sunum yapan Çevre Mühendisi Yasemin ERGÜL, katı atıkların dönüştürülmesi gerektiğini ve bu sayede doğaya zarar verilemeyeceğini belirtirken,katı atıkların geri dönüşüm süreçleri ve tasarrufunu çocuklarımıza anlattı.

Gerze Belediyesi ve Yalı Temizlik Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda günlük olarak atıkların dönüşüm ve tekrar kazandırılma süreçleri hakkında görsellerle sunumda bulunan ERGÜL, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için Sıfır Atığın faydalarından bahsetti.Atıkların geri kazandırılarak ekonomiye katkısının da anlatıldığı programda bu hususta 5 önlem planı ve hedeflerden bahsedildi.

Çocuklarımızla sohbet şeklinde geçen sunum oldukça verimli olurken öğrencilerimiz sıfır atık ile birlikte enerji tasarrufu sağlayıp doğayı beslemek adına dikkatli olacaklarının sözünü verdi.

Program sonunda öğrencilerimizle sohbet eden Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN ise, çocuklarımız hedeflerine ulaştığı takdirde Gerze Belediyesi olarak öğrencilerin taleplerini yerine getirmek adına girişimlerin başlatılacağının sözünü verdi.

sinop otel
Whatsapp Hattı