Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

 

    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmiştir.

    Bu doğrultuda ilçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda proje uygulaması yapılırken programa ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım AKSU, İlçe Emniyet Müdürü Erol ULAŞ, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin ÖZDEMİR, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    Gerçekleşen etkinlikte Avrupa’da olduğu gibi yaya geçitlerinde yayaların önceliğini belirten protokol üyeleri, polislerimizin de desteğiyle araçların durmasını sağlayıp yayalara ilk geçiş hakkını anlattı.

    Ülke genelinde uygulanmaya başlanan proje ilçemizde de başlarken kurallara uymayanlara Karayolu Trafik Kanunun 74.Maddesi gereğince Trafik İdari Para Cezası uygulanacağı hatırlatıldı.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı