Camiiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

    1-7 Ekim Camiiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Gerze İlçe Müftülüğü tarafından Sabah Namazı  ve çorba ikramı programı düzenlendi.
    İlçemiz Yavuz Selim Camii'nde Sabah Namazı'na müteakiben başlayan etkinlikte vatandaşlar Gerze Belediyesi Halk Otobüsleri ile taşınırken, programa Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, İl Genel  Meclis Üyesi Ahmet BURMA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım AKSU ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.


    Kılınan sabah namazının ardından “Cami ve Hayat” adlı kitap hediye edilirken, cemaate çorba ikramının yapıldığı program hakkında açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY; "1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa katılım gösterdik.Cami, İslam'ın tebliğiyle birlikte ortaya çıkan ve dünya var oldukça tüm Müslüman aleminin içinde barınacağı İslam mabedidir.Cami, bütün dünyada İslam ve ona inananların alâmet-i fârikası mesabedindedir ve buna bağlı olarak da İslam medeniyetinin aslında bir Cami medeniyeti olduğunu ifade etmek mümkündür.Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına birleşme yeri olan Camiiler toplumsal dayanışmalarımızın güçlenmesi adına oldukça önemlidir.Bu vesileyle, Camiiler ve Din Görevlileri haftasını kutlar, böylesine anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. " dedi.
    Program, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY'un cemaatle birlikte Camii etrafında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından sona erdi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı