Başkan ŞENSOY Müjdeledi; “TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu Gerze’ye Geliyor.”

Köylüsü kentlisi Gerze’de yaşayan vatandaşlarımızın tartışmasız en büyük mağduriyetlerinden birtanesi de Araç Muayene İstasyonu’nun 9 aydır Gerze’ye gelmemesiydi.

Bu vesileyle araç sahipleri işlemlerini gerçekleştirmek için Sinop’a giderken, traktör sahipleriyse binbir eziyet çekerek Boyabat ve Bafra’ya gidiyorlardı.Bu konu hakkında Gerze ve köylerde yaşayan vatandaşların sıkıntısını bilen Başkan ŞENSOY, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin ÖZDEMİR ile birlikte Sinop’un yolunu tuttu.

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin ÖZDEMİR gerçekleştirdikleri Sinop ziyaretinde ilçemizde yaşanan mağduriyeti TÜVTÜRK Sinop Araç Muayene İstasyonu yetkilerine taşıdı.Ziyarette vatandaşlar tarafından kendisine iletilen dilekçe ve taleplerle birlikte sıkıntıları aktaran Belediye Başkanımız  yetkililerle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, problemlerin ortadan kaldırıldığını ve Araç Muayene İstasyonu’nun Kasım Ayı’yla birlikte ayda 2 (iki) kez Gerze’ye kurulacağını müjdeledi.

Müjdeli haberle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız; “Söz verdiğimi gibi, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini birer birer çözüme kavuşturuyoruz.Gerek köyde yaşayan vatandaşlarımız, gerekse ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın en büyük problemi tartışmasız Araç Muayene İstasyonu’nun 9 aydır Gerze’ye kurulmamasıydı.Vatandaşlar araç muayeneleri için işlerinden feragat edip Sinop, Boyabat ve Bafra’ya gidiyordu.Gerze’nin ve Gerzeli’nin sorunlarını bilerek göreve talip olduk.Halkımın desteğiyle de bu göreve layık görüldük.Bizler de kolları sıvayarak bu problemi çözmek için Sinop’a gittik ve TÜVTÜRK yetkileriyle görüşme sağladık.Geçmişte yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırarak karşılıklı anlaşmaya vardık.Bu anlaşma neticesinde TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu kendisine uygun bir yer bulmasının ardından Kasım Ayı’yla birlikte ayda iki kez olmak üzere Gerze’de Araç Muayeneleri’ni gerçekleştirecektir.İlçemizde ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nun ilçemizde hangi bölgeye kurulacağıyla ilgili önümüzde ki günlerde sizlere açıklama yapacağımızı belirtir, bu müjdeli haberin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.