USTA GAZETECİ GÜMÜŞ’TEN BAŞKAN ŞENSOY’A ÖVGÜ

Anadolu Ajansı Sinop Muhabiri Duayen Gazeteci Halit GÜMÜŞ Gerze Cinlideğirmen Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Kendi adına gelenekselleştirdiği ve her yıl ziyaret düzenlediği Gerze Mezarlığı’nda Hür Gerze Gazetesi sahibi ve yazarı merhum Hasan SAYAR’ı mezarı başında ziyaret eden dua eden Halit GÜMÜŞ mezarlıkta dolaşarak incelemelerde bulundu.

Bir memleketin geleceğinin geçmişe duyduğu saygıdan geçtiğini ifade eden GÜMÜŞ, mezarlıkta yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ve Mezarlıklar Sorumlusu Fethi KABAŞ’a teşekkür ederken bir takım açıklamalarda bulundu.Usta Gazeteci yaptığı açıklamada; “Geleneksel olarak her yıl Gerze Mezarlığını ziyaret eder ve aramızdan ayrılan dostlarımızı mezarı başında yad ederim.Bu kapsamda gerçekleştirdiğim ziyarette ilk olarak merhum Gazeteci Hasan SAYAR’ı mezarı başında andım ve dua ettim.Ardından, Mezarlıklar Sorumlusu Fethi KABAŞ ile kısa bir tur gerçekleştirdik.Gözlemlediğim kadarıyla Gerze Belediye Başkanı geçmişine sahip çıkıyor.Mezarlıklar bir ilçenin geçmişidir.Geçmişine sahip çıkmadan geleceği göremezsiniz.Mezarlığa adım attığım andan itibaren gözüme ilk çarpan şey Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY’un talimatıyla hazırlanan Kabir Ziyareti Adabı oldu.Burada, mezarlık ziyareti esnasında yapılması gerekenler ayrıntılı ve anlaşılır şekilde aktarılmış.Ayrıca, mezarlık içerisinde banklar yenilenerek ve çoğaltılarak her noktaya koyulmuş.Böylece yaşlı vatandaşlar ziyareti esnasında yoruldukları anda dinlenebiliyorlar.Bir parantezde Fethi KABAŞ’a açmak gerekir.İşini severek yapan kardeşim burada güvenliği sağladığı gibi mezarlıkların bakım ve temizlikleriyle de yakından ilgileniyor.Gerze Mezarlığı, civar il ve ilçelerdeki mezarlıklara oranla çok daha bakımlı ve ziyarete uygun bir durumda.Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY’u telefonla arayarak tebriklerimi ilettim.Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.” Dedi.

Ziyareti esnasında Belediye işleri vesilesiyle şehir dışında olan Başkan ŞENSOY’u telefonla arayarak tebrik ve teşekkürlerini ileten Halit GÜMÜŞ Belediye Başkanımızla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.Düşünce ve güzel temennilerinden dolayı kendisine teşekkür eden Başkan ŞENSOY; “Gerze’nin tarihinin orada yattığını belirterek onlara sahip çıkmak ve saygı duymak ilçemizin gelenek ve göreneklerini, kültür ve tarihini yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmaktır.Bu kapsam da çalışmalarımızı sürdürdük ve aynı şekilde devam edeceğiz.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak bizleri ziyaret ederek memnun eden Anadolu Ajansı Sinop Muhabiri Duayen Gazeteci Halit GÜMÜŞ’e teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

sinop otel
Whatsapp Hattı