Başkan ŞENSOY’dan Muhtarlar Gününe Özel Kahvaltı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmişti.

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, demokrasi zincirinin ilk halkası olan ve devlete ihtiyaç duyulduğunda vatandaşlarımızın ilk durağı olan Köy ve İlçe Mahalle Muhtarlarına ilçemiz Orta Aile Çaybahçesi’nde kahvaltı programı düzenledi.

İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ÖZ, İl Genel Meclis Üyeleri İzzet KARAMAN ve Ahmet BURMA, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin ÖZDEMİR, AK Parti Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile AKSU, Köy ve İlçe Mahalle Muhtarlarımızın buluştuğu programda dostluk havası hakimdi.

Kahvaltının devamında Muhtarlarımızın Gününü kutlayan Belediye Başkanımız; “Demokrasi zincirinin ilk halkası olan ve devlete ihtiyaç duyulduğunda vatandaşlarımızın ilk durağı olan Muhtarlarımız, seçimle başa gelen halkın temsilcileri konumundadır. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder ve devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Bizler mahalli idareciler olarak sürekli muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak şehrimizin ve mahallelerimizin tüm problemlerine mümkün mertebe çare üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu vesileyle, halkımıza hizmet noktasında çok kutsal bir görev sürdüren Muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.” Dedi.

Programın sonunda kahvaltıda buluşan protokol toplu fotoğraf çekinerek günü ölümsüzleştirdiler.

Belediye Başkanlığı olarak devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görerek hizmet görevini yerine getiren muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlarız.

sinop otel
Whatsapp Hattı