DENİZ YÜZEYİ TEMİZLENİYOR

Balıkçılık sezonun açılmasıyla birlikte ilçemizde avlanan trol tipi gemilerin ardından kirlenen deniz yüzeyi temizleniyor.

Avlanma yasaklarının kalkmasıyla birlikte ilçemizde balıkçılık sektörü tekrar hareketlendi.İlçemizde ki balıkçı esnaflarının yanısıra çevre illerden gelen trol tipi gemiler balık bereketiyle birlikte ilçemizi mesken tutmuş durumdalar.Bu kapsamda da ilçemizde barınan tekneler maalesef deniz yüzeyinde hamsi yağı ve kirlilikleri bırakırken, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ilçemize yakışmayan bu görüntüyü önlemek adına ekiplerimizi harekete geçti.

İlçemiz Lodos Limanı’nda oluşan kirliliği temizlemek adına harekete geçen ekipler titizlikle sürdürdükleri çalışmalarda önemli yol katettiler.Belediye Vidanjörüyle deniz yüzeyindeki kirliliği temizleyen ekiplerimiz avlanma sezonu boyunca bunu uygulamayı sık sık yapacaklarını belirtirlerken Başkan ŞENSOY’da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada; “Gerze’miz yeşili ve mavisiyle ziyaretçilerini etkileyen bir ilçe.Bu kapsamda da avlanma yasaklarının kalkmasıyla birlikte hareketlilik kazanan balıkçılık faaliyetinin akabinde deniz yüzeyinde görmek istemediğimiz kirlilikler meydana geliyor.Gerek vatandaşlarımızın talebi, gerekse ilçemize yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldırma adına harekete geçerek deniz yüzeyinde temizlik çalışmalarına başladık.Bu uygulamımızı avlanma sezonu boyunca uygulayıp istemediğimiz görüntülerin meydana çıkmasına engel olacağız.” Dedi.