Başkan ŞENSOY’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Başkan ŞENSOY’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

 

    “29 Ekim, çarıkla bastığın toprağa sahip çıkmaktır.Mezarın olacağını bile bile ellerinle siper kazmaktır 29 Ekim.Bir tas hoşaf, yarım ekmekle doymaktır.29 Ekim, 25 kg’lık mermiyi saatlerce sırtında taşımaktır.29 Ekim, köyden cepheye 1000 kişi çıkıp, 1 kişi dönmektir.Dömeyeceğini bile bile, çocuğunu, eşini beklemektir.29 Ekim, bütün dünyanın karşısında dimdik durmaktır.29 Ekim, Bayramdır.

     Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 29 Ekim 1923 tarihinde  “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

     ATATÜRK’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş bir ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Fakat sadece Cumhuriyete sahip olmak yeterli değildir. Önemli olan onu korumak, ona layık olmak ve sahip çıkmaktır. Hürriyet ve bağımsızlığın kıymetini erdemli, özverili, çalışkan gençler, savaş alanlarında şehit düşenler kadar iyi bilirler. Bağımsızlık,  Hürriyet ve Cumhuriyet bundan böyle savaşarak değil, bunların değerini bilerek korunacaktır.

    Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 96. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusuu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

     Saygılarımla.

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı