Güney Kore’den CittaSlow Gerze’ye Geldiler

Çorum Belediyesi’nin kardeş şehri olan Güney Kore Gimhae Belediyesi Meclis Üyeleri CittaSlow Gerze’yi ziyaret ettiler.

2018 yılında CittaSlow ağına katılan Gimhae Belediyesi gerçekleştirdikleri ziyarette ilk olarak Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un misafiri oldular.Misafirlerini makamında ağırlayan Belediye Başkanımız misafirleriyle sohbet etmesinin ardından kendilerine Hacı Kadı Horozu Heykeli ve CittaSlow Gerze Çinisi hediye etti.

Gimhae Belediyesi Meclis Üyeleri de buna karşılık olarak Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a şehirlerinde yapılan bir porselen ikram ettiler.Gerçekleştirilen ziyarette misafirlerimize Gerze Kulak Hamuru ikram etmek isteyen Başkan ŞENSOY misafirlerimizle birlikte Geruze Hotel’de sofraya otururken, İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir KOCAKAYA, İlçe Garnizon Komutanı Bekir DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım AKSU, Belediyemiz Meclis Üyeleri ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin ÖZDEMİR’de yemeğe eşlik ettiler.

Yemek davetinin ardından Ahşap Oyuncak Mağazasını ziyaret eden misafirlerimiz burada yaptıkları alışverişin ardından kısa bir İskele Turu yapıp Şükrü Bey Anı Konağı’nı ziyaret ettiler.Gerze tarihiyle dolu Konaktan oldukça etkilenen heyet burada anı defterine düşüncelerini yazarak hatıralarını ölümsüzleştirdiler.

Ziyaretin sonunda misafirperverliğinden ve nezaketinden dolayı Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a teşekkür eden heyete Başkan ŞENSOY’da kısa bir konuşma yaptı.Belediye Başkanımız yaptığı konuşmada; “Misafir, bizim örf ve adetimizde başüstünde bir konumdadır.CittaSlow Gimhae şehrinden CittaSlow Gerze’ye gelen misafirlerimizle ilgilenmek bizler için önem arzetmektedir.İlçemizin tarihi, kültürü ve doğasıyla alakalı kısa bir bilgi akışı yaparak misafirlerimizi aydınlattık.Önümüzde ki yıllarda bu kapsamda gerçekleştireceğimiz projelerde yapacağımız işbirlikleri için karşılıklı olarak olumlu adımlar attık.Ziyaretleriyle bizi memnun eden Gimhae Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Ziyaretleriyle bizleri memnun eden Gimhae Belediyesi Meclis Üyelerine çalışmalarında başarılar diler, ziyaretin gerçekleşmesine vesile olan Çorum Belediyesi’ne ve Şükrü Bey Anı Konağı’nın gezilmesinde yardımcı olan Murat OLGUNSOY’a teşekkür ederiz.