Lale ATALAY Anısına Bağışlanan Tohumlar Toprakla Buluştu

Gerze’li hemşehrimiz Süer ATALAY her yıl olduğu gibi bu yıl da Belediyemize 10 bin adet Lale Tohumu bağışladı.

İlçemizin tanınan simalarından İsmet ve Lale ATALAY çiftinin oğlu Sayın Süer ATALAY annesinin ismini yaşatma adına Lale tohumlarını Belediyemize bağışladı.Tam tamına 10 bin adet 10 farklı renkte Lale Tohumu bağışlayan Süer ATALAY’ın Belediyemize gönderdiği tohumlar bugün Başkan ŞENSOY ve Mahalle Muhtarlarımızla birlikte İskele Mevkii’nde bulunan ATATÜRK Anıtı önünde toprakla buluştu.

Rahmetli annesinin adını en sevdiği çiçek ile birlikte yaşatmak istediğini söyleyen SÜER ATALAY yaptığı açıklamada; “Rahmetli annemin ismini simgeleyen Lale çiçeğinin tohumlarını her yıl olduğu gibi Gerze Belediyesi’ne bağışta bulunmaktayım.10 bin adet teslim ettiğim Lale Tohumları 10 farklı renkte olma özelliğini taşıyor.Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzün gerçekleştireceği çalışmalarla birlikte de Gerze’mizin dört bir yanı çeşit çeşit Lale Çiçekleri ile donatılacak.Önümüzde ki sene de aynı şekilde bağışta bulunmayı planlamakta olduğumu belirtmek isterim.Bu şekilde doğasıyla insanları büyüleyen ilçemizde Lale’leri her gördüğümde duygulanıp daha da mutlu olacağım.” Dedi.

Gerçekleştirilen anlamlı jest karşısında mutlu olan Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY şehir dışında bulunan Süer ATALAY'a telefonla arayarak teşekkür ederken tohumları toprakla buluşturmanın ardından Mahalle Muhtarlarımızla yaptığı açıklamada;”Fani dünyada aramızdan ayrılan Lale & İsmet ATALAY çifti Gerze’lilerin örnek aldığı, çok sevdiği ve saygı duyduğu kişilerdi.Oğulları Sayın Süer ATALAY ise yaptığı bu anlamlı jest ile bizleri duygulandırdığı gibi eminim ki anne ve babasını da mutlu etmiştir.Bizler de tarafımıza ulaşan Lale Tohumlarını önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK anıtı önünde toprakla buluşturarak anlamlı bir hal kazandırdık.Belediyemize böyle anlamlı bir bağışta bulunarak ilçemizin doğasına katkıda bulunan Sayın Süer ATALAY ile birlikte Lale Dikme etkinliğimizde yanımızda olan Mahalle Muhtarlarımıza şahsım ve kurumum adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım.Lale & Süer ATALAY çiftine bu vesileyle de Allah’tan rahmet diliyorum” Dedi.

Gerze’mizi hakkettiği modern görünümüne kavuşturmak için çıktığımız bu anlamlı yolda her zaman söylediğimiz bir söz vardır; “Gerze’yi hakkettiği şekilde birlikte güzelleştireceğiz.”

Bu vesileyle Gerze’mizin güzelleşmesinde ve doğasına katkı sağlama hususunda her zaman destek veren Sayın Süer ATALAY’a teşekkür eder, merhume Lale ATALAY ve merhum İsmet ATALAY’a Allah’tan rahmet dileriz.